Gerbrands over het trainerschap bij PSV: "Er is geen lijn-Schmidt"

5 februari 2022, 14:39

PSV gaat niet per se verder op de lijn van Roger Schmidt (54). De Duitse coach stopt na dit seizoen en de Eindhovenaren buigen zich momenteel over de opvolging. Volgens algemeen directeur Toon Gerbrands is er helemaal geen 'lijn-Schmidt' die doorgetrokken moet worden in de komende jaren zonder de Duitser.

Dat laat hij weten tegenover De Telegraaf. "Technisch manager John de Jong stond ook achter elke speler die is gehaald", stelt Gerbrands bijvoorbeeld over de gemaakte transferskeuzes van de afgelopen jaren. Daarin kreeg PSV kritiek dat Schmidt wel heel veel invloed had in de aangetrokken spelers, met bijvoorbeeld Yvon Mvogo, Mario Götze, Philipp Mwene en tal van anderen.

Gerbrands zegt alleen te kijken naar 'goede en slechte trainers', maar niet naar een bepaald type zoals Schmidt. "We hebben de uitkomsten van de gesprekken met Schmidt afgewacht. Het is niet onze werkwijze om in de tussentijd andere trainers te benaderen, voor er duidelijkheid is pas gaan we verder", aldus de algemeen directeur over de zoektocht.

Lees ook: 'PSV had eerder eenmalig informeel contact met Ronald Koeman'

Het Eindhovens Dagblad weet eveneens dat PSV de tijd gaat nemen voor het zoeken van een opvolger voor Schmidt. Ruud van Nistelrooy is een van de namen die gevallen is in de media. Eerder gaf de voormalig spits nog duidelijk te kennen dat hij bij Jong PSV wilde blijven, maar mogelijk is daarin toch een verandering gekomen. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen