Fraser steekt loftrompet over Van Gaal: "Niets ontgaat hem"

5 februari 2022, 15:44

Henk Fraser (55) acht de kans zeer aanwezig dat hij komend seizoen tijdelijk niet onder contract staat bij een club. De oefenmeester wil namelijk in elk geval zeker met het Nederlands elftal mee naar het WK in Qatar. "Misschien kies ik daarom wel voor een jaartje sabbatical. Het WK wil ik uiteraard meemaken."

Dat vertelt de scheidend coach van Sparta Rotterdam tegenover het Algemeen Dagblad. Daarin gaat hij ook in op de kwaliteiten van Van Gaal. "Dat zit 'm in zijn compleet-zijn. Kijk, ik weet inmiddels best wat als trainer. Maar hij weet álles. Ik zie veel, hij élk detail. Snap je? Niets ontgaat hem, op alles is hij voorbereid, elk spoortje toeval wordt uitgesloten", stelt Fraser.

"En op zeventigjarige leeftijd moeiteloos 23 selectiespelers plus een staf van 28 man aansturen, hè? Ongelooflijk knap. Even leerzaam als eervol is het dat ik onder die man een van de assistenten mag zijn. Al klinkt 'assistent' te oneerbiedig. Dienstbaar zijn betekent niet dat je onderdanig bent. Een keer stilzwijgen wil niet zeggen dat je onwetend bent", vindt Fraser.

Lees ookFraser: "Eén club waar ik echt graag zou willen werken"

Dat hij naast zijn werkzaamheden bij Oranje ook nog onderin de Eredivisie actief is als trainer, vindt hij niet ongemakkelijk. "Nee. Er is een verschil in kwaliteit, níét in wil en arbeidsethos", verduidelijkt Fraser, die na dit seizoen vertrekt bij Sparta. Eerder was hij als technisch eindverantwoordelijke actief bij ADO Den Haag en Vitesse.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen