Feyenoord sluit samenwerking met kampioen van Singapore

15 februari 2022, 13:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is voor de komende drie jaar een samenwerkingsverband aangegaan met Lion City Sailors FC. De kampioen van Singapore wil meer aandacht hebben voor de eigen jeugdopleiding en wordt daarin gesteund door de academy van de Rotterdammers. Daarmee volgt het het voorbeeld van Borussia Dortmund.

De Duitse club kwam afgelopen zomer al tot een overeenkomst om de landskampioen te helpen. Daar is Feyenoord dus aan toegevoegd en de club laat via de officiële kanalen blij te zijn met de samenwerking. De verbintenis omvat een reeks ontwikkelingsprogramma's voor jeugdspelers, coaches, educatieve en professionele uitwisselingen en voetbaltrainingskampen in Nederland, waarbij omgekeerd Sailors de bekendheid van Feyenoord in Singapore zal ondersteunen.

De Aziatische club bestaat pas twee seizoenen, maar is hyperambitieus en werd dus direct al landskampioen. "Door deze samenwerking zullen we bijdragen aan de ontwikkeling van het voetbal in Singapore en de regio's daaromheen", laat Gido Vader, Feyenoord's manager Internationale Betrekkingen, optekenen op de site van de club uit Azië.

"De samenwerking geeft ons toegang tot een zeer interessante commerciële markt en we kunnen de meest getalenteerde spelers in de regio op te sporen", noemt hij ook grote voordelen voor Feyenoord op. "We hopen de spelers en staf van Lion City Sailors vaker in Rotterdam te mogen verwelkomen nu er meer mogelijkheden zijn om te reizen", doelde Vader op de coronamaatregelen van de laatste jaren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen