Ex-voetballer S. verdacht van rol in groot drugskartel

21 februari 2022, 19:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voormalig voetballer Ferne S. (36) zit in de problemen. De oud-speler van onder meer Feyenoord, FC Den Bosch, NEC, RKC Waalwijk en NAC Breda is mogelijk betrokken bij een drugskartel. Hij zou onderdeel zijn geweest van de top van een criminele organisatie, waarvoor hij inmiddels door het Openbaar Ministerie is aangeklaagd voor een celstraf van vier jaar.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Samen met twaalf anderen staat S. terecht voor zijn daden. Als crimineel lid zou hij vijf drugslaboratoria hebben geleid, waarin honderden kilo's drugs werden gemaakt en ook verhandeld zouden zijn. Ze konden diverse soorten drugs maken, van cocaïne, crystal meth tot aan xtc. In totaal zou er tevens zo'n 1200 kilo drugs naar Nederland zijn gesmokkeld en hier verhandeld.

Er is door de politie een inval gedaan, waarbij er een plezierjacht, waterscooter en meerdere auto's in beslag zijn genomen, naast een bedrag van bijna drie ton. Ex-voetballer S. zou een ondergeschikte rol hebben gehad in de organisatie, maar zijn huis werd bijvoorbeeld wel gebruikt om cocaïne te bewerken – iets dat hij zelf ook zou willen leren. Hijzelf zou zich overigens onschuldig vinden – de aantijgingen ten spijt.

S. wordt niet bij naam genoemd door het AD, maar is een voormalig verdediger annex middenvelder, die voor de eerdergenoemde vijf Nederlandse clubs speelde. Ook was hij actief bij Abderdeen en het Hongaarse Újpest FC, alvorens hij punt zette achter zijn loopbaan als voetballer vanwege een blessure. Als profvoetballer kwam S. ook een aantal keer in opspraak – onder meer vanwege overgewicht. Daarnaast werd hij een aantal keer veroordeeld vanwege de mishandeling van een partner, daarvoor kreeg hij werkstraffen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen