"Denk dat Overmars wél recht heeft op de enorme bonus van Ajax"

27 februari 2022, 08:50

De vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars (48) moest zijn riante tekenbonus terugbetalen aan Ajax, maar dat verhaal krijgt mogelijk nog een staartje. De bestuurder kreeg de 1,25 miljoen euro namelijk voor het goede werk dat hij al geleverd had. Volgens sommige analisten behoort het bedrag daarom toch wel aan hem toe.

Volgens Johan Derksen zou het terecht zijn als Overmars het bedrag toch had mogen houden. "Want hij kreeg het niet voor zijn contractverlenging, maar juist voor de periode die achter hem lag", zei de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International in het tv-programma VI Vandaag. Vlak voor hij moest vertrekken vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag, werd zijn contract nog verlengd en kreeg hij een riante bonus.

Dat bedrag moest hij dus terugbetalen, maar dat is misschien wel ten onrechte. "Op dat moment was hij namelijk nog in dienst van Ajax, dus ik denk dat Overmars wel recht heeft op dat bedrag, al zal Ajax vermoedelijk wel een paar heel dure advocaten ingeschakeld heeft", denkt Derksen, die oppert dat als Overmars het geld toch nog terugkrijgt hij het dan wellicht kan schenken aan het blijf-van-mijn-lijfhuis.

Lees ookOvermars krijgt steun: "Moet toch een keer een weg terug zijn?"

Ook de andere tafelgast, Hélène Hendriks, vindt het gek dat Ajax het bedrag al teruggekregen heeft. "Dan zou je bijna denken dat het onderzoek al afgerond is, anders kun je dit niet terug eisen, toch?", vraagt ze zich hardop af.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen