Cruciale degradatiekraker staat op stapel in de Eredivisie

18 februari 2022, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 18 februari. 

Specials

Vijf conclusies

De eerste knock-outwedstrijden in de Conference League zitten erop. Vanuit Nederlands perspectief was het een avond met twee gezichten. FCUpdate.nl trekt vijf conclusies na de wedstrijden van PSV en Vitesse.

Wedstrijden

Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam (20.00 uur)

Wat hebben de nummers achttien, zeventien en zestien gemeen? Ze wonnen hun laatste wedstrijd. Willem II, Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en zelfs sc Heerenveen zullen behoorlijk zweten voor de onderste drie ploegen. Sparta of Fortuna Sittard gaat vrijdagavond in elk geval weer punten pakken, want de twee clubs staan tegenover elkaar. Wie van hen slaat een cruciale slag in de degradatiestrijd?

Juventus – Torino (20.45 uur)

De Derby della Mole staat op de rol in Turijn en die is voor beide ploegen belangrijk. Het in de Serie A al sinds november ongeslagen Juventus kan zich nog steeds geen enkel puntenverlies veroorloven in de strijd om de Champions League-tickets. Torino verloor de laatste twee wedstrijden van laagvliegers Venezia en Udinese en zal weer eens punten moeten pakken om onderin écht weg te blijven. 

FSV Mainz 05 – Bayer Leverkusen (20.30 uur)

Een van de verrassend sterke ploegen dit seizoen in de Bundesliga is Bayer Leverkusen. Door de doelpuntenproductie van Patrik Schick gooit het hoge ogen, al kende het in december even een mindere periode. Daarmee is afgerekend, want in de laatste duels werden onder meer Borussia Dortmund (2-5), FC Augsburg (1-2) en VfB Stuttgart (4-2) overtuigend verslagen, mede omdat ook Moussa Diaby is gaan scoren. Gaat Die Werkself nog een rol van betekenis spelen bovenin in de Bundesliga? 

Voetbal op tv

20.00 uur: FC Emmen – FC Volendam, ESPN 3, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.00 uur: Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam, ESPN 2, live verslag van het duel in de Eredivisie

20.45 uur: Juventus – Torino, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Serie A

21.15 uur: Boavista – SL Benfica, Ziggo Sport, live verslag van het duel in Primeira Liga

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen