'Campos meldt zich officieel bij Ajax, ook naam van Kluivert valt'

21 februari 2022, 20:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De belangstelling van technisch directeur Luís Campos (57) bij Ajax is officieel gemeld. De Amsterdammers hebben een open sollicitatie ontvangen van de voormalig werknemer van AS Monaco en Lille OSC, waar hij veel succes had. Ook andere namen passeren nog altijd de revue in de Johan Cruijff Arena. 

Dat meldt Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast van De Telegraaf. De journalist weet dat Campos zich via zijn Nederlandse zaakwaarnemer 'officieel' heeft gemeld bij Ajax, dat hij wel oren heeft naar de vacature van directeur voetbalzaken die Marc Overmars heeft achtergelaten. Verweij stelt dat Campos een serieuze optie zal zijn voor de Amsterdammers, maar zelf heeft die keuze zijn voorkeur niet. "Ik vind dat je niet voor een buitenlander moet gaan", stelt de journalist.

Campos was eerder succesvol als technisch directeur en haalde bijvoorbeeld Nicolas Pépé, Victor Osimhen, Jonathan David en Sven Botman naar Lille OSC, terwijl hij onder anderen Anthony Martial, Bernado Silva en Thomas Lemar bij AS Monaco presenteerde. Ook de andere opties als 'td' worden besproken door de journalist die Ajax op de voet volgt. Volgens hem zeggen de mensen rond AZ-directeur Max Huiberts dat hij de club uit Amsterdam 'niets vindt'.

Lees ookAjax benaderde AZ's Huiberts nog niet voor positie Overmars

Verweij ziet Clarence Seedorf ook als een serieuze optie. "Maar dan moet er wel iemand met ervaring naast gezet worden", vindt hij. "Alle deuren gaan voor hem open als technisch directeur. Dat kan helpen om spelers aan te trekken." Volgens Verweij wordt ook Patrick Kluivert genoemd – die de rol eerder vervulde bij FC Barcelona. Jordi Cruijff is ook een genoemde optie, al is de zoektocht nog niet in een volgend stadium. "Op dit moment wordt er nog niet héél hard aan gewerkt."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen