Brands liet fraaie functie bij de KNVB lopen voor PSV

15 februari 2022, 07:49

Marcel Brands (59) moet het nieuwe boegbeeld van PSV worden. De van Everton teruggekomen directeur wordt de opvolger van Toon Gerbrands, maar heeft daarvoor wel een fraai avontuur links laten liggen. "Hij heeft er de KNVB voor afgezegd", weet journalist Maarten Wijffels.

Dat vertelt hij in de podcast van het Algemeen Dagblad. Brands had bij de KNVB de opvolger kunnen worden van Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal bij de Nederlandse voetbalbond die recent zijn afscheid aankondigde. Maar na een gesprek kwam hij tot de conclusie om het niet te doen. "En Ajax was totaal niet aan de orde wat hem betreft. Dus dan ja, toch nog een keer PSV en dan hebben ze gekozen voor deze constructie", aldus Wijffels, die weet dat Brands die binnenkort zestig jaar wordt niet meer elke dag met de zaakwaarnemers wilde werken. Daardoor paste deze functie beter.

Dát Brands terugkeert bij PSV, is niet heel verrassend, maar Wijffels had wel een andere rol verwacht in Eindhoven. "Ik dacht eigenlijk aan een technische rol of een positie in de raad van commissarissen. Maar niet als algemeen directeur. Dan heb je het toch over hele andere zaken zoals coronabeleid of supporterszaken", aldus de journalist. "Hij is toch een echte voetbalman."

Lees ookMarcel Brands keert als opvolger Toon Gerbrands terug bij PSV

Bij De Telegraaf verwacht men dat PSV onder Brands weer meer de achtervolging op Ajax zal inzetten. 'Een van de eerste belangrijke taken die Brands wacht, is de aanstelling van een nieuwe trainer. Zijn netwerk is groot. Zo werkte hij bij PSV al vier seizoenen samen met Phillip Cocu, wiens naam veel wordt genoemd in relatie tot de trainersvacature, en speelde Brands bij RKC Waalwijk samen met Peter Bosz, die ook een belangrijke kandidaat voor de vacante post lijkt', staat te lezen in het stuk.

Het Eindhovens Dagblad komt tot een soortgelijke conclusie. 'Voorzitter Robert van der Wallen gelooft dat de nieuwe sturing van Brands PSV kan helpen om het gat met Ajax te dichten. Met Brands als voetbaldirecteur kwam bij PSV tussen 2015 en 2018 al het nodige zilverwerk binnen en dat kunstje moet hij nu dus zien te herhalen', staat te lezen in het regionale dagblad.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen