Blind ontdaan: "Ik heb Overmars kort gesproken over WhatsApp"

10 februari 2022, 08:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind heeft woensdagavond na afloop van de bekerwedstrijd tegen Vitesse (5-0) voor het eerst gereageerd op de breuk tussen Ajax en Marc Overmars. Toen de Amsterdammers laat op de zondagavond het nieuws bekendmaakten, was de 31-jarige linkspoot nog wakker. Via de media vernam hij dat de directeur voetbalzaken vanwege grensoverschrijdend gedrag zijn taken heeft neergelegd.

Overmars trok de deur bij Ajax achter zich dicht nadat duidelijk was geworden dat hij zich over een langere periode schuldig heeft gemaakt aan ongewenst gedrag richting vrouwelijke collega's. "We kennen de details niet, maar iedereen op de club was maandag terneergeslagen. Er was veel ongeloof. We hebben er lang over gepraat", aldus Blind in gesprek met het ANP.

"Overmars was misschien wel de beste technisch directeur van de laatste jaren bij Ajax. Hij heeft het fantastisch gedaan. Maar dat staat natuurlijk los van wat er nu is gebeurd. Ik denk aan de vrouwen, met wat met ze gebeurd is. Maar ik ken Marc ook goed. Het is moeilijk. Er komt vooral veel ongeloof bij kijken nu. Ik heb hem wel even gesproken over WhatsApp", vervolgt Blind, die naar eigen zeggen een band heeft met Overmars. "Hij was vaak op de club en kwam ook bij trainingen kijken. Hij hield ook contact met spelers als ze zijn vertrokken bij Ajax."

Ajax walste woensdag ondanks de Overmars-gate over Vitesse heen in de kwartfinale van de KNVB Beker. "Gelukkig heeft het geen invloed op ons spel gehad", zegt Blind. "We moeten ons focussen op presteren op het veld. We willen prijzen winnen en strijden nog steeds op drie fronten. We hebben een mentaal sterke ploeg. Dat blijkt wel weer."

Lees ook: Ten Hag blij met reactie van Ajax: "Deze groep is onverstoorbaar"

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen