Berghuis blij in zijn rollen bij Ajax: "Ik zocht die uitdaging"

22 februari 2022, 22:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis (30) heeft geen spijt van zijn overstap van Feyenoord naar Ajax. De middenvelder staat voor het eerst in zijn loopbaan in de knock-outfase van de Champions League en ook nog eens op een andere positie: eerst als nummer tien en inmiddels als linkermiddenvelder. "Ik zocht die uitdaging."

Dat vertelt Berghuis tegenover het Algemeen Dagblad. Berghuis vormt samen met Davy Klaassen en Edson Alvarez momenteel het middenveld van Ajax en dat is voor Berghuis een nieuwe rol. Dat is goed voor de voormalig Feyenoorder. "Dit tilt mij naar een hoger niveau. Ik ontwikkel mezelf op meerdere posities. Dat is leuk, ik heb het naar mijn zin."

In de jeugdopleiding speelde Berghuis eerder ook als middenvelder en onder Jaap Stam en Dick Advocaat kreeg hij ook al meer vrijheid bij Feyenoord. "Dan had ik wel eens honderd balcontacten per wedstrijd. Als nummer 10 van Ajax laatst maar veertig. Maar de uitdaging is om dan ook mijn spel te brengen", stelt Berghuis, die zich op zijn gemak voelt in het huidige team van Ajax - ongeacht waar hij staat.

Lees ookBerghuis absolute uitblinker bij Ajax: "Als een soort spelverdeler"

"Ik pin mijzelf niet vast op een positie. Het is nu heerlijk voetballen, met Blind achter me en Dusan Tadic voor me. Zij maken steeds slim ruimte", looft Berghuis zijn collega-voetballers. "Maar met Gravenberch op deze positie hebben we een ander wapen. Hij komt met zijn rechterbeen eerder in schietpositie." De verwachting is dat Berghuis met Klaassen en Alvarez het middenveld zal vormen tegen Benfica. "Ik hoop op een speciale avond. Die Europese duels zijn het allermooiste."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen