"Als Ajax belt, dan is Feyenoords Frank Arnesen óók beschikbaar"

18 februari 2022, 17:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frank Arnesen zorgde afgelopen week voor ophef door in gesprek met ESPN geen afstand te doen van de vacature bij Ajax. De technisch directeur van Feyenoord sloot eerder de deur voor trainer Arne Slot naar PSV of Amsterdam wel, maar deed dat voor zichzelf niet. Daardoor is er het sterke vermoeden dat hij wel interesse heeft in de vacature.

Dat laatste denkt De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen althans. "Hij sloot het niet uit in gesprek met ESPN", zei Driessen, die daardoor denkt dat Arnesen wel degelijk een optie is om de opvolger te worden van Marc Overmars. "Als Ajax belt, is hij ook beschikbaar. Hij zei niet één keer 'nee'. Zeg dan gewoon: 'Ik ben in onderhandeling met Feyenoord. Lukt dat niet, ben ik beschikbaar'", stelt Driessen over het desbetreffende interview. 

"Als je het open laat, wil dat zeggen dat hij interesse heeft", denkt Driessen, die dat overigens wel begrijpt. "Iedereen wil uiteindelijk naar Ajax. Daar zit het meeste geld, de meeste mogelijkheden. Dat is sportief het hoogste niveau. Feyenoord is leuk en aardig, maar dat is Conference League-niveau, Ajax is Champions League-niveau. Daar wil Frank Arnesen best onderdeel van uitmaken." 

Lees ook"Arnesen zou een goede voor Ajax zijn

Ferguson-rol voor Ten Hag

Toch zou er volgens Driessen ook nog een andere optie zijn naast de volgens hem usual suspects (Jordi Cruijff, Arnesen en Clarence Seedorf – Wesley Sneijder behoort daar zeker niet toe): een dubbelrol voor Erik ten Hag. "Hij is de enige overgebleven voetbalman bij Ajax. Wellicht kun je hem in een Alex Ferguson-rol nog behouden en belangrijker maken voor Ajax", oppert Driessen.

"Hij weet wat het is om trainer te zijn van Ajax. Weet wat Ajax inhoudt. Heeft het heel goed gedaan, dan houd je ook de knowhow binnen je club. Zet een hele goede veldtrainer naast hem en iemand die de deals maakt. Dan heb je met hem een technisch beleidsbepaler", aldus Driessen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen