Ajax-trainer Ten Hag heel duidelijk over Ihattaren: "Hij is niet fit"

4 februari 2022, 14:21   Bijgewerkt: 4 februari 2022, 14:33

Het gaat nog wel even duren voordat Mohamed Ihattaren (19) zijn debuut gaat maken in de hoofdmacht van Ajax. Trainer Erik ten Hag was heel duidelijk in waar de voormalig PSV'er staat wat betreft zijn fitheid. "Hij is niet fit en dat gaat ook nog wel even duren", vertelde de oefenmeester. Achter de namen van Lisandro Martínez en Edson Álvarez staan vraagtekens voor het duel met Heracles Almelo dit weekend.

"We hebben het hele begeleidingstraject opgetuigd voor hem", begint Ten Hag desgevraagd naar Ihattaren. "Hij valt onder mijn verantwoordelijkheid van mij. Ik ben verantwoordelijk voor Ajax en Jong Ajax. Jong Ajax en John Heitinga spelen daar ook een belangrijke rol in voor Ihattaren", lichtte de coach toe. In eerste instantie sluit de middenvelder annex aanvaller aan bij het beloftenploeg, waar hij inmiddels meegetraind heeft.

"Voor nu hoop ik dat ze hem met rust laten, zijn ding laten doen. Er zijn hem alle middelen ten dienst gesteld, nu is het aan hem. Laat hem werken aan zijn talenten, want die heeft hij ontegenzeggelijk", vervolgde Ten Hag. "Dan hopen wij dat we op termijn een heel goede speler in de A-selectie krijgen. Hij is zeker gebrand om te voetballen op het hoogste niveau."

Afgeketste transfers

Behalve Ihattaren en Brian Brobbey (wiens herstel voorspoedig verloopt) was ook Steven Bergwijn een interessant transfertarget voor Ajax, maar de deal kwam uiteindelijk niet rond. "Ik had hem ontzettend graag gehad, dat geeft nog meer opties voorin. Hoe meer wapens we hebben, hoe succesvoller je kunt worden. Zijn profiel was moeilijk te vinden en Bergwijn was perfect voor ons geweest." Mogelijk komt het in de zomer alsnog rond, want de interesse van Ajax is niet opeens helemaal verdwenen. "Vooralsnog is het niet van de baan."

Verder is Sébastien Haller na de Afrika Cup teruggekeerd bij Ajax, waar hij na enkele gekregen vrije dagen weer helemaal fit aangesloten is bij de hoofdmacht. Dat geldt niet voor Alvarez ("Hij is nog niet terug, dus afwachten hoe ernstig zijn blessure is") en Martínez ("Hij heeft bovenbeenklachten"), achter wiens namen vraagtekens staan. Middenvelder Mohamed Kudus is wel weer fit en zal aansluiten bij de wedstrijdselectie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen