Ajax op Rapport: Mazraoui de uitblinker, drie onvoldoendes

23 februari 2022, 23:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De eerste ontmoeting tussen Benfica en Ajax in de achtste finale van de Champions League heeft geen winnaar opgeleverd. Bij de Amsterdammers haalde niet iedereen zijn niveau. Dit zijn de rapportcijfers.

Remko Pasveer - 5

Het komt niet vaak voor dat hij de bal tweemaal uit het net moet vissen, maar dat was voor Pasveer vanavond wel het geval. Helemaal vrijuit ging hij niet bij de doelpunten van Benfica, al gaat het te ver om te spreken van écht grote fouten.

Noussair Mazraoui - 8

Druk zetten, de bal veroveren, meteen doorlopen, het overzicht bewaren en de bal precies op maat geven: Mazraoui deed het allemaal bij de 0-1 van Tadic. Verdedigend ging hij een paar minuten wel de mist in bij de gelijkmaker van Benfica. Speelde al met al, met name in aanvallend opzicht, een prima partij.

Jurriën Timber - 7

Een spits van het kaliber Darwin Núñez komt Timber in de Eredivisie niet tegen. De centrale verdediger had het soms lastig met zijn directe tegenstander, maar hield zich knap staand. Had Timber toen hij in aanloop naar de 2-2 van Benfica een penalty claimde niet voor de verdedigende zekerheid moeten kiezen door meteen op te staan en terug te sprinten?

Lisandro Martínez - 7

Een botsing met Nicolás Otamendi leek het einde van zijn wedstrijd te betekenen, maar Slagerij Martínez sloot niet. Met Timber had hij de lastige taak om de fysiek sterke Darwin Núñez af te stoppen. Organisatorisch had Ajax in de tweede helft flink wat problemen, maar dat kan niet alleen worden toegeschreven aan Martínez.

Daley Blind - 5

In wedstrijden waarin het spel op en neer golft, komt de kwetsbaarheid van Blind pijnlijk aan het licht: zijn snelheid. Zijn slordige balverlies na een uur kostte Ajax bijna een doelpunt. Nee, het was niet de avond van Blind. Moet Tagliafico in de return de voorkeur krijgen?

Edson Álvarez - 6,5

Met Gravenberch en Berghuis - beiden aanvallend ingesteld - naast hem op het middenveld moet Álvarez in zulke wedstrijden altijd extra hard werken. Ajax was in de tweede helft de controle over het middenveld kwijt, maar aan Álvarez lag het niet. De Mexicaan was een van de betere spelers aan Amsterdamse zijde en maakte nog bijna een doelpunt ook.

Steven Berghuis - 5,5

Hij heeft Ajax dit seizoen vaak bij de hand genomen, maar in Lissabon haalde Berghuis zijn gebruikelijke niveau niet. Wel was hij belangrijk bij de 1-2 van Haller. Zijn vervroegde voorzet werd niet adequaat weggewerkt door Jan Vertonghen, waardoor de Ivoriaanse spits Ajax op voorsprong kon zetten.

Ryan Gravenberch - 5

Kreeg de voorkeur in de basis boven Davy Klaassen en voerde de opdracht van zijn trainer keurig uit: in balbezit het veld breed houden, zodat Benfica de as minder goed kan dichthouden. Aan de bal was het soms wat minder. Zeker toen hij na een uur in kansrijke positie kwam, liet hij de bal wel heel makkelijk van zijn voet springen.

Antony - 6,5

Met een panna na 52 seconden zette hij meteen de toon. Lang niet al zijn acties slaagden, maar desondanks was hij een plaag voor de verdediging van Benfica. In de wedstrijden waar het écht om gaat, laat Antony zich altijd zien. Mocht van geluk spreken dat hij vlak voor tijd voor zijn 'kopstoot' slechts geel kreeg.

Sébastien Haller - 6

Zeven wedstrijden, elf doelpunten. Het zijn ongelooflijke cijfers. Ja, Haller scoorde natuurlijk ook een keer in het verkeerde doel, maar dat is hem vergeven. Toch? Los van zijn doelpunt kwam Haller niet bijster veel in het stuk voor.

Dusan Tadic - 6,5

Koel blijven op de momenten waarop het de meeste voetballers te heet onder de voeten wordt: Tadic is er een meester in. In plaats van de bal op de wreef te nemen, besloot de aanvoerder om met binnenkant voet de voorzet van Mazraoui tegen de touwen te werken. Een belangrijk doelpunt, dat zomaar cruciaal zou kunnen zijn in deze achtste finale.

Nicolás Tagliafico -

Speelde te kort voor een beoordeling

Davy Klaassen -

Speelde te kort voor een beoordeling

Devyne Rensch -

Speelde te kort voor een beoordeling

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen