Ajax ontdekte onderzoek NRC en zocht contact met de krant

11 februari 2022, 16:28   Bijgewerkt: 11 februari 2022, 16:57

Ajax heeft inderdaad een vlucht naar voren gekozen in de zaak van directeur voetbalzaken Marc Overmars. De Amsterdamse club had ontdekt dat NRC een onderzoek deed naar een zaak binnen de eigen club en zocht zelfs contact met het medium. De krant bevestigde dat er een onderzoek liep, waarop vermoedelijk Ajax zelf actie is gaan ondernemen.

Dat valt te lezen in een bericht van het NRC. 'Ze waren sinds november af en aan met onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij Ajax bezig', staat te lezen over de journalisten van de desbetreffende krant. 'Ze hadden al elf vrouwen gesproken, de dickpics zelf gezien. Maar ze hadden nog willen doorzoeken, meer voorbeelden willen verzamelen. Het opstappen van Overmars kwam ook voor hen onverwachts. Er stond nog geen woord op papier.'

Dat verhaal kwam maandag later op de dag alsnog, maar dat Ajax zelf ingegrepen had, maakte het niet bepaald makkelijker om te publiceren. 'Ajax had zelf ontdekt dat NRC met een onderzoek bezig was. Vermoedelijk omdat een van de vrouwen die de krant benaderde intern aan de bel trok. Een week voor het vertrek van Overmars had een Ajax-woordvoerder een van de journalisten gebeld, Fabian van der Poll', staat er te lezen. De journalist bevestigde dat er een onderzoek liep tegen een werknemer van Ajax, waarbij er overigens geen namen werden genoemd. Wel is de kans groot dat de druk intern daarna is verhoogd bij Ajax.

Lees ook: Derksen stellig: "Dan moet Van der Sar ook plaatsmaken"

Ook werd het voor de gesproken slachtoffers moeilijker om bij hun verhaal te blijven, nu Ajax al had gecommuniceerd. 'De vrouwen die de krant gesproken had, stonden óók opeens onder druk. Wilden ze hier wel mee doorgaan? Zouden ze niet herleidbaar zijn? Elk woordje werd gewogen. Zelfs de vrouwen die niet meer bij Ajax werkten vreesden voor hun baan. (…) Eén bron trok zich terug nadat ze het artikel door de telefoon had aangehoord, anderen wilden niet herleidbaar zijn.' Daardoor zijn sommige details en voorbeelden gesneuveld in het uiteindelijke verhaal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen