Ajax klaar voor de Champions League-ontmoeting met Benfica

23 februari 2022, 00:30   Bijgewerkt: 22 februari 2022, 23:17

In de de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 22 februari.

Ten Hag denkt 'zaak Bogarde' voorbereiding Ajax niet verstoort

Ajax-trainer Erik ten Hag staat met een fitte selectie voor het heenduel in het tweeluik met Benfica. De oefenmeester kan alleen niet beschikken over de langdurig afwezigen. Het enige smetje op de voorbereiding was het nieuws rondom Winston Bogarde, maar ook dat kan zijn selectie niet op het verkeerde pad brengen, denkt de oefenmeester.

Blind staat voor prachtig record bij Ajax: "Iets heel speciaals"

Als Daley Blind (31) woensdagavond speeltijd krijgt tegen Benfica in de Champions League - en die kans is zeer aannemelijk - dan is de verdediger van Ajax de speler van de Amsterdammers met de meeste duels in het miljardenbal ooit. Daarmee passeert hij dan Jari Litmanen, die momenteel net als Blind op 42 wedstrijden staat.

Benfica-coach schat kansen 50/50 tegen Ajax, zestal op scherp

Ajax wordt door velen aangewezen als de grote favoriet voor het tweeluik met Benfica, maar de coach van de Portugese club denkt daar behoorlijk anders over. Volgens Benfica-trainer Nélson Veríssimo is namelijk geen van beide clubs op voorhand in het voordeel voor de dubbele ontmoeting in de achtste finales van de Champions League.

Berghuis blij in zijn rollen bij Ajax: "Ik zocht die uitdaging"

Steven Berghuis (30) heeft geen spijt van zijn overstap van Feyenoord naar Ajax. De middenvelder staat voor het eerst in zijn loopbaan in de knock-outfase van de Champions League en ook nog eens op een andere positie: eerst als nummer tien en inmiddels als linkermiddenvelder. "Ik zocht die uitdaging."

Dit is de gemiddelde kans dat Ajax de Champions League wint

Voor de herstart van de Champions League kwamen er diverse modellen naar buiten met berekeningen wie de grote favoriet is om het prestigieuze toernooi te winnen. Ook werden de kansen voor Ajax berekend op de eindzege in het miljardenbal, maar die liepen nogal uiteen van 2,2 procent tot zelfs twaalf procent. Inmiddels is er ook een gemiddelde naar buiten gekomen.

Belangrijkste uitslagen:

Villarreal - Juventus 1-1

Chelsea - Lille OSC 2-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen