Versoepelingen voor amateurvoetballers onder 18 jaar

11 januari 2022, 08:34

Zeer goed nieuws voor de jongeren wat buitensporten betreft. Vanaf heden mag er weer gesport worden tot 20.00 uur in de buitenlucht, in plaats van 17.00 uur. Wedstrijden zijn weliswaar nog niet toegestaan, maar er zijn wel meer mogelijkheden om op de (doordeweekse) avond te trainen.

Dat is een beslissing die vorige week al is genomen en vanaf vandaag (dinsdag 10 januari) ingaat, nog voor de eerste persconferentie staat gepland van Mark Rutte en vermoedelijk Ernst Kuipers. Hij is de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en daarmee de opvolger van Hugo de Jonge en heeft zijn eerste aanpassing dus gedaan.

Voor de amateurvoetballers betekent het dat iedereen tot achttien jaar tot 20.00 uur mag trainen en dus langer de tijd heeft om in conditie te blijven. Voor iedereen ouder dan achttien jaar geldt dat de regels onveranderd zijn en men vanaf 17.00 uur uur binnen moet blijven. Ook mogen zij maximaal in groepjes van twee personen (met eventueel begeleider) sporten en bovendien anderhalve meter afstand houden. 

Lees ookNieuwe maatregelen: geen amateursport

Wedstrijden zijn overigens nog wel altijd verboden, ook voor de leeftijdsgroep die tot 20.00 in de buitenlucht mag sporten. Binnenkort wordt de eerste coronapersconferentie verwacht, waarin aangekondigd gaat worden of de lockdown wordt verlengd of niet. Op dit moment ligt Nederland plat, waardoor het uitvoeren van vrijwel alle amateursporten – waaronder het voetbal – onmogelijk is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen