Veranderingen in het amateurvoetbal, BVO's boos op kabinet

15 januari 2022, 00:30   Bijgewerkt: 14 januari 2022, 23:49

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 13 januari 2022. 

Goed nieuws voor amateurvoetbal: ook achttienplussers in actie

Uitstekend nieuws voor het amateurvoetbal: zoals reeds uitgelekt was, komen er op korte termijn grote versoepelingen voor het sporten. Vanaf morgen (zaterdag) is er veel meer ruimte gemaakt door het kabinet voor het sporten. Daarbij gaat het zowel om binnen- én buitensport, waarmee zowel het amateurvoetbal als het zaalvoetbal meer mag.

Keihard statement Nederlandse BVO's: stadions in januari open

De Nederlandse Eredivisie- en Eerste Divisie-clubs zijn vrijdagavond met een duidelijk en eensgezind statement gekomen richting de regering. Zij eisen dat er vanaf 28 januari weer fans welkom zijn in het stadion, zodat er bij de eerste speelronde van februari weer met publiek wordt gevoetbald. Anders komen er harde acties vanuit de clubs.

BVO's willen stadions begin februari demonstratief vullen

Zien we begin komende maand de fans terug in het voetbalstadion? De kans dat het kabinet daar vanavond (vrijdag) toestemming voor geeft, is bijzonder klein. Maar mogelijk komt er net als in bepaalde andere takken van de samanleving burgerlijke ongehoorzaamheid. Volgens Jan Willem van Dop is de voetballerij van plan om de detailhandel te volgen.

PEC Zwolle heeft geen last van corona en start 2022 uitstekend

Het jaar 2022 kon niet beter beginnen voor PEC Zwolle. De hekkensluiter van de Eredivisie, vlak voor de herstart van de competitie getroffen door corona, versloeg Willem II met 2-0. Daarmee verdubbelde PEC meteen het aantal zeges, terwijl Willem II voor de negende keer op rij verloor. In een verder vrij matige wedstrijd was Thomas van den Belt de uitblinker. Hij schoot voor rust de 1-0 tegen de touwen en maakte na rust ook de tweede treffer.

'Feyenoord legt vele miljoenen op tafel voor peperdure Walemark'

De deal tussen Feyenoord en BK Häcken is beklonken, waardoor Patrik Wålemark bijna Feyenoorder is. De clubs hebben volgens 1908.nl een mondeling akkoord bereikt over de transfersom die gemoeid wordt en ook de club en de speler zijn er al uit. Feyenoord moet diep in de buidel tasten om het talent binnen te hengelen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen