Eerste relletje VI Vandaag: Westbroek hoorde niets meer na 'ja'

6 januari 2022, 21:54

Het eerste relletje rondom VI Vandaag is voordat het programma is begonnen, alweer een feit. Henk Westbroek werd door de redactie van het nieuwe praatprogramma van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen benaderd. Hoewel hij positief was, hoorde hij vervolgens niets meer over een mogelijke rol.

Dat vertelt de voormalig zanger tegenover het Algemeen Dagblad. De nieuwe talkshow, die vanaf aanstaande maandag 10 januari 2022 van start gaat, is inmiddels gepresenteerd, met ook een vaste lijst gasten. Onder anderen Leonie ter Braak, Bram Moszkowicz, Fred Teeven, Chatilla van Grinsven, Özcan Akyol en Wouter de Vries werden aangekondigd door de programmadirecteur.

Ook met Bram Bakker, Angela de Jong én Westbroek werden benaderd, maar laatstgenoemde hoorde niets meer voor de dagelijkse talkshow. "Ze hebben me gebeld, ik heb gezegd 'ja ik wil wel', waarop zij zeiden: 'we komen erop terug'. Maar je weet hoe het gaat: ze benaderen er honderd. Daar laten ze er vijftien van opdraven", weet Westbroek. "Dan vallen er tien af en moeten er vijf blij zijn."

Lees ookDit is de naam van de talkshow van Genee

De inmiddels 69-jarige mediaman verwacht dat hij nog wel iets hoort van het tv-programma, bij wie de voorbereidingen in volle gang zijn. Maar een afspraak is in elk geval nog niet gemaakt met hem. "Nou, ik draai het liever om: ze mogen blij zijn dat ík wil", aldus Westbroek, die in het verleden ook als politicus en presentator actief was.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen