Domper Frenkie de Jong en FC Barcelona: El Clásico onzeker

6 januari 2022, 16:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong (24) heeft een fikse tegenvaller moeten incasseren bij FC Barcelona: de middenvelder van de Catalaanse grootmacht heeft woensdagavond een spierverrekking opgelopen in het bekerduel met laagvlieger Linares. Hoelang hij exact uit de roulatie ligt, is niet bekend.

De Jong kwam bij een 1-0 achterstand op bezoek bij de derdeklasser halverwege in de ploeg, maar ging een kwartier later – met een onterechte gele kaart op zak – naar de kant. Direct werd duidelijk dat het om een spierblessure ging: gelukkig voor de Nederlander is er niets gescheurd en gaat het slechts om een verrekking. Toch is het de verwachting dat hij het treffen met Real Madrid in de Supercopa de España moet missen.

Over een kleine week staan de absolute grootmacht tegenover elkaar, waarbij coach Xavi behoorlijk zal moeten improviseren. Op dit moment is zijn ziekenboeg overvol, mede door een corona-uitbraak. Sergino Dest, Gavi, Philippe Coutinho, Clément Lenglet, Ferran Trorres, Ez Abde en nog een aantal anderen kampen met een besmetting en van hen is de vraag of ze tijdig genezen worden verklaard.

Lees ookFrenkie de Jong met absurd aantal speelminuten in bijzonder rijtje

Onder onderen Sergi Roberto, Ansu Fati, Memphis Depay, Pedri, Ronald Araújo (hij hield twee gebroken middenvoetsbeentjes over aan het bekerduel en moet worden geopereerd) en Martin Braithwaite kunnen momenteel niet meedoen vanwege blessureleed. Daardoor is het de vraag over wie Xavi wel kan beschikken in El Clásico, al is een deel van de spelers wel op de weg terug. Achter de naam van Frenkie de Jong staat voorlopig nog een vraagteken. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen