Ajax reageert niet op kritiek De Jonge, geen sanctie van KNVB

7 januari 2022, 16:57

Ajax wil vooralsnog niet inhoudelijk reageren op de kritiek op haar eigen handelen na de coronabesmettingen in Portugal. Tegen de regels in haalde de club vier besmette spelers terug naar Amsterdam met het vliegtuig. Demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge sprak de Amsterdammers daarop aan, maar een reactie kwam er niet.

De Telegraaf bericht over de reactie van Ajax. 'De Amsterdamse club wil niet inhoudelijk reageren op de kritiek van de minister en houdt het bij de korte verklaring die het verspreidde nadat het trainingskamp was afgebroken', schrijft het dagblad over de kritiek die er op Ajax was. Anders dan bijvoorbeeld Vitesse kozen de Amsterdammers ervoor de vier spelers via vermoedelijk een privéjet terug te vliegen naar Nederland.

Dat is tegen de regels, aangezien besmette spelers niet mogen vliegen in Portugal. Dat werd omzeild door de privévlucht, waar het vragen om een negatieve test niet verplicht is. Daarover staat in het perscommuniqué echter niets. 'Voor vertrek naar Portugal beschikte het hele gezelschap over een negatief testbewijs. Vrijdag werd iedereen in Amsterdam opnieuw getest', weet de ochtendkrant.

Lees ookAjax negeerde coronaregels bij terugvlucht van besmette spelers

De resultaten van die tests zijn nog niet in het openbaar verschenen. Ajax is in de regel heel terughoudend in het delen met informatie rondom besmette spelers. Vanuit de KNVB volgt er in elk geval géén sanctie, zo schrijft De Telegraaf. 'Voetbalbond KNVB houdt zich afzijdig in de discussie rond het overtreden van de coronaregels door Ajax. Volgens een woordvoerder is het niet aan de KNVB om daar een oordeel over te geven.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen