'Slecht nieuws bij persconferentie: stadions en amateursporten'

14 december 2021, 08:18

Het kabinet gaat dinsdagavond zeer waarschijnlijk aankondigen dat de avondlockdown wordt verlengd. Dat betekent normaliter ook dat er géén supporters welkom zijn bij De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax komend weekend. Ook voor de amateursporters lijkt er geen goed nieuws te komen.

Dat schrijven onder meer NU.nl en Het Parool over de persconferentie. Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge gaan vanavond (dinsdag) om 19.00 uur aankondigen dat de avondlockdown blijft staan. Dat betekent dat alles na 17.00 uur weer dicht moet en dat blijft ook gelden voor het amateursporten. Daardoor zal er voor de winterstop in de voetbalcompetities nog maar weing kunnen en ook trainen blijft zoals het momenteel is.

Voor de voetbalfans komt er vermoedelijk ook slecht nieuws: de voetbalstadions blijven dicht tot in elk geval het weekend van 8 januari. Komende zaterdag (18 december) zou die maatregel eigenlijk aflopen, maar ondanks alle pogingen van de KNVB lijkt nul op rekest te krijgen. Als het hele pakket maatregelen wordt verlengd tot en met 8 januari, geldt dat ook voor de aanwezigheid van fans in het stadion.

Lees ookVoorbeeld in België: amateursport én fans in stadion toegestaan

De maatregelen blijven vooral zo streng mede vanwege de opkomst van de omikronvariant. De KNVB maakte dit weekend nog wel een statement met de actie dat de stadions 'nutteloos' leegblijven. Dat had ermee te maken dat er weinig besmettingen zouden plaatsvinden in stadions; het relatief weinig reisbewegingen oplevert; en in het buitenland wel publiek welkom is. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen