PSV troeft Ajax af en kroont zich tot koploper tijdens kerst

24 december 2021, 00:30   Bijgewerkt: 23 december 2021, 23:55

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 24 december. 

Matig PSV als koploper en Herbstmeister 2022 in na simpele zege

PSV gaat de winterstop in als koploper én Herbstmeister. In haar laatste thuiswedstrijd van 2021 waren de Eindhovenaren een maatje te groot voor Go Ahead Eagles. Phillipp Mwene en Cody Gakpo waren trefzeker voor de ploeg van Roger Schmidt in een verder belabberd duel: 2-0. Formeel was het op de helft (afgelopen weekend) al winterkampioen, maar nu als ook koploper aan het kerstmaal.

Schmidt baalt enorm van afwezigheid sterkhouder bij PSV

PSV-trainer Roger Schmidt vreest dat zijn ploeg sterkhouder Ibrahim Sangaré behoorlijk gaat missen. De middenvelder is opgeroepen voor de nationale ploeg van Ivoorkust en zal in de maand januari vanwege de Afrika Cup vermoedelijk volledig ontbreken. "Hij is echt een absolute sleutelspeler voor ons en voor ons spel. Hij heeft zich zó goed ontwikkeld in 1,5 jaar", zei de coach desgevraagd. 

Ongekend slecht einde van 2021 tussen Sparta en RKC Waalwijk

Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk hebben het kalenderjaar 2021 afgesloten met een zeer matige wedstrijd. Voor de Rotterdammers gold dat er gewonnen moest worden, maar zover kwam het niet: 1-1. RKC Waalwijk pakte via Jens Odgaard een cadeautje uit in de eerste helft. Sparta maakte nog voor rust gelijk en had vervolgens nog voldoende tijd om de winnende te maken, maar die zat er dus niet in. Zodoende sluit Sparta een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft af met een punt waar het eigenlijk helemaal niets aan heeft. 

Ajax-opponent Benfica tegen tien man keihard onderuit in beker

Benfica heeft een prijs minder om voor te spelen. De opponent van Ajax in de Champions League was donderdagavond na een helft al klaar tegen FC Porto, dat binnen no time met 3-0 (ook de uitslag) voorstond tegen de eeuwige rivaal. Dat er bij de thuisploeg nog voor de pauze een speler met rood van het veld werd gestuurd, deed daaraan niets af.

Lyon bevestigt: Bosz krijgt tot eind februari, 'td' is vertrokken

Peter Bosz (58) staat na de eerste seizoenshelft op de zeer teleurstellende dertiende plaats in de Ligue 1 met Olympique Lyon, maar de Nederlander hoeft nog zeker niet te vrezen voor zijn baan. De coach krijgt in elk geval tot en met eind februari het vertrouwen van de clubleiding. Wel is technisch directeur Juninho vertrokken bij de Franse club.

Zirkzee draagt met wonderschone assist bij aan bekerzege

Joshua Zirkzee (20) heeft donderdagavond maar weer eens een visitekaartje afgegeven. De jonge Nederlandse spits beschikte in de eerste seizoenshelft sowieso al over alleraardigste cijfers in dienst van Anderlecht en schreef in de Belgische beker nog een zeer fraaie assist bij tegen Kortrijk. Mede daardoor staat Vincent Kompany met zijn elftal in de halve finale.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen