Politie doet arrestaties rond 'oorlogsgebied' De Kuip

19 december 2021, 13:56

De politie van Rotterdam heeft zondagmiddag de eerste arrestaties moeten verrichten in de stad. In de havenstad werd een aantal mensen aangehouden, vanwege onder meer het in bezit hebben van vuurwerk. Ook werd er rond het stadion van Feyenoord een charge gedaan om het plein weer leeg te krijgen. 

Dat meldt De Telegraaf. De ME, stewards en de politie hebben groots uitgepakt zondagmiddag om alles in goede banen te leiden. Rondom de aankomst van de bussen stond het plein bij het stadion bijvoorbeeld vol en werd ervoor gekozen om de bus van Ajax een andere route te laten rijden. Na de aankomst werd het plein schoongeveegd door de ME. 

Desondanks moest de politie al wat arrestaties verrichten voor de wedstrijd. Een handjevol mensen werd door de politie ingesloten en vervolgens met de tram ook al weer weggevoerd. Rondom het plein waren enkele honderden mensen aanwezig om de spelers van Feyenoord een hart onder de riem te steken. Vervolgens wilde een groep het stadion bestormen, maar daar werd door de ME een stokje voorgestoken. Ook stonden er waterkanonnen klaar voor eventueel volgende pogingen. 

Lees ookAjax zet Feyenoord-fans op verkeerde been met route

Ook werd er gigantisch veel vuurwerk afgestoken rondom het stadion, waardoor zelfs het brandalarm in de persruimte afging. De enorme vuurwerkbommen zorgden voor behoorlijk wat lawaai, maar uiteindelijk haalden de Amsterdammers zonder noemenswaardige schade De Kuip. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen