KNVB start FIFA-competitie voor iedereen: Jantje.gg

21 december 2021, 10:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een opmerkelijk initiatief van de KNVB: de Nederlandse voetbalbond lanceert in samenwerking met KPN een digitaal platform voor spelers van de online game FIFA. Het moet mogelijk gaan worden om in competitieverband, op verenigingen, thuis, in je eigen regio en op je eigen niveau te spelen.

Dat laatste valt te lezen in het persbericht van de Nederlandse voetbalbond. De KNVB kwam eerder al met een digitaal Nederlands elftal, OranjeLeeuwinnen en Jong Oranje en zet met de nieuwe competities een volgende stap. Het gaat plaatsvinden onder de naam de KNVB E_Competitie op Jantje.gg, met als doel om 'een jonge doelgroep, die voetbalt op het plein, op het veld én digitaal, al op jonge leeftijd te binden aan het voetbal en aan de KNVB'.

Net als in het echte voetbal komt er een voetbalpiramide, maar dan digitaal, waarin amateur FIFA-spelers georganiseerd de competitie aan kunnen gaan met spelers van hun eigen niveau en uit hun eigen regio. Het eerste seizoen staat gepland op 10 januari 2022 en zal zo'n acht à negen weken duren. 'In de eerste twee weken spelen de spelers plaatsingswedstrijden in verschillende regio's waarin het niveau van de spelers wordt bepaald.' Meedoen aan Jantje.gg is gratis en er wordt elke maandag gespeeld.

Op basis van die prestaties wordt de eerste indeling gemaakt en vervolgens vindt er promotie- degradatie plaats tussen de competities. Er wordt gespeld op drie niveaus: goud, zilver en brons. "De doelgroep van twaalf tot en met 24 jaar heeft een andere voetbalbeleving. Zij zien online- en offlinevoetbal niet meer als losse werelden. Het is een 'online-trend' en de KNVB voorziet deze jonge doelgroep graag in hun behoefte", aldus directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. "Door deze doelgroep in een vroeg stadium via Jantje.gg aan het voetbal te verbinden, hopen wij hen voor het leven te kunnen voorzien van alles wat de KNVB aan voetbalaanbod te bieden heeft."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen