KNVB gunt arbiter Higler Klassieker-debuut bij Feyenoord-Ajax

14 december 2021, 12:08

Dennis Higler is zondagmiddag de leidsman bij de ontmoeting tussen Feyenoord en Ajax. De ervaren scheidsrechter is door de KNVB aangesteld voor pikante ontmoeting tussen de nummers twee en drie van Nederland. Erwin Zeinstra en Mario Diks zijn de assistent-scheidsrechters van dienst. Voor Higler is het zijn debuut bij De Klassieker.

Pol van Boekel is de VAR bij het duel in Rotterdam, terwijl Joost van Zuilen de AVAR is in Zeist. Voor Higler is het de eerste keer dat hij een Klassieker onder zijn hoede heeft. Wel floot hij eerder Ajax - PSV, tijdens de Johan Cruijff Schaal in 2019. PSV - Feyenoord (tweemaal) en Ajax - AZ (ook meedere keren) leidde hij wel eerder al in goede banen, maar een ontmoeting tussen Feyenoord en Ajax dus nog nooit. 

Danny Makkelie heeft met sc Cambuur - SC Heerenveen ook een fraai affiche gekregen, al was de verwachting misschien wel dat hij het duel in De Kuip zou leiden. Bas Nijhuis en Serdar Gözübüyük - twee andere kanshebbers - fluiten respectievelijk Sparta - Vitesse en Heracles Almelo - FC Groningen. Jeroen Manschot heeft koploper PSV onder zijn hoede, dat op bezoek gaat bij RKC Waalwijk.

Lees ookFeyenoord houdt hoop op fans bij wedstrijd tegen Ajax

Higler krijgt normaliter te maken met een lege Kuip. Momenteel is namelijk de verwachting dat demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge dinsdagavond uitspreken dat de avondlockdown in de huidige vorm verlengd wordt. Desondanks hoopt men in Rotterdam-Zuid nog altijd op een klein wonder dat er wel publiek toegestaan is. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen