KKD-clubs komen op voor de fans en richten zich tot de KNVB

21 december 2021, 12:13

De clubs uit de Eerste Divisie hopen de KNVB ervan te overtuigen om de eerste speelronde van 2022 uit te stellen. Aanleiding voor dat verzoek is het feit dat er nog altijd zonder publiek gespeeld moet worden en dat kost ontzettend veel geld. In plaats van dat er op zeven januari al gespeeld gaat worden, wordt er pas een week later afgetrapt.

Telstar-directeur Pieter de Waard heeft tegenover NH Nieuws bevestigd dat het gesprek vanmiddag via Zoom plaatsvindt tussen de clubs in de Nederlandse voetbalbond. Afgelopen weekend vond de laatste speelronde van 2021 plaats in de Eerste Divisie, die normaliter op zeven januari 2022 alweer vervolgd zou worden. Dat hoeft wat de clubs betreft pas op 14 januari te zijn als er mogelijk weer (een deel) van het publiek bij mag zijn.

Dat is de inzet van de KKD-clubs in de Zoom-meeting met de KNVB. De wedstrijden kunnen in april worden ingehaald, zo vinden de clubs. Elke speelronde die in Nederland zonder publiek gespeeld wordt, kost in de Eredivisie en Eerste Divisie opgeteld zo'n acht miljoen euro. Het grootste deel van dat bedrag verdampt overigens op het hoogste niveau.

Lees ook: Nieuwe maatregelen: geen amateursport

Maar voor de Eredivisie is er geen mogelijkheid om wedstrijden uit te stellen en sowieso gaat de Eredivisie ook pas weer een week later van start. Mogelijk wordt er dan wel met fans gespeeld op de tribunes, maar die zekerheid is er niet.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen