Geen voetballers bij genomineerden 'Sportman van het Jaar'

12 december 2021, 23:41   Bijgewerkt: 12 december 2021, 23:46

Er zijn geen voetballers of voetbalsters genomineerd voor de prijs van Sportman c.q. Sportvrouw van het Jaar. Zondag werden de genomineerden bekend voor de prijs over het kalenderjaar 2021. In 2014 werd Arjen Robben als laatste voetballer gekozen tot de winnaar, bij de vrouwen gebeurde dat voor de individuele prijs nog ooit. 

Dat is zondag naar buiten gekomen via de organisatie. Bij de mannen is de kersvers wereldkampioen Max Verstappen uiteraard wel van de partij bij de mannelijke genomineerden en hij moet het opnemen tegen Niek Kimmann (BMX) en Harrie Lavreysen (baanwielrennen). Beide fietsers pakten afgelopen zomer op de Olympische Spelen een gouden medaille.

Dat geldt bij de vrouwen ook over atlete Sifan Hassan (winnares in 2019), die bij de vrouwen uiteraard genomineerd is. Met Suzanne Schulting en wielrenster Annemiek van Vleuten is de concurrentie weliswaar stevig, maar Hassan is met twee gouden Olympische medailles wel by far de grote favoriet bij de vrouwen.

Lees ookVoetbalwereld gaat los over Max Verstappen: 'Wat een baas!'

Er waren nog meer genomineerden, bijvoorbeeld die voor Coach van het Jaar (Hugo Haak, Laurent Meuwly, Eelke van der Wal) en Paralympisch sporter van het Jaar (Diede de Groot, Jetze Plat en de rolstoelbasketbalploeg). Sporters en coaches mogen meestemmen bij de uitverkiezing en hun stem weegt voor de helft mee, de inbreng van de vakjury bepalen de andere helft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen