Een historische voetbalavond voor het Nederlandse voetbal

10 december 2021, 00:30   Bijgewerkt: 9 december 2021, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 9 december. 

Nederland schrijft na heerlijke week coëfficiëntengeschiedenis

Nederland heeft coëfficiëntengeschiedenis geschreven donderdagavond. Door de zeges van AZ, Feyenoord en Vitesse (en eerder deze week al Ajax) staat de teller op de historische hoogte van 14.200. Dat is hoger dan het vorige record van (13.600), dat verder verbroken zal gaan worden, aangezien er zeker vier clubs actief zijn in Europa na de winterstop. Met Vitesse komt er zelfs mogelijk een vijfde bij.

Feyenoord pakt hoogste aantal Europese zeges in één seizoen

Feyenoord kan met een uitstekend gevoel terugkijken op de groepsfase van de Conference League. Na de eenvoudige 2-1 overwinning op Maccabi Haifa gaat het als ongeslagen groepswinnaar de koker in voor de loting van de achtste finales. Cyriel Dessers en Reiss Nelson – die zijn eerste treffer maakte in dienst van Feyenoord – namen de doelpunten voor hun rekening. In de blessuretijd redde Dean David de eer namens de Israëliërs, maar de achtste Europese zege (het hoogte aantal ooit in één seizoen) was een feit.

Vitesse in wachtkamer na eenvoudige overwinning

Vitesse heeft in de laatste ronde van de Europa Conference League een eenvoudige 3-1 overwinning geboekt op NS Mura. De ploeg van Thomas Letsch besliste de wedstrijd in de eerste helft, maar kreeg laat in de wedstrijd nog een treffer tegen. De Arnhemmers zijn nu afhankelijk van het resultaat van Tottenham Hotspur voor kwalificatie voor de knock-outfase.

AZ sluit groepsfase in stijl af met zege tegen Randers

AZ is er donderdagavond in geslaagd om de groepsfase van de Conference League in stijl af te sluiten. Door een laat doelpunt van invaller Thijs Oosting wonnen de Alkmaarders ook hun laatste groepswedstrijd verdiend van Randers FC: 1-0.

PSV moet verder in Conference League na deceptie in Baskenland

PSV is klaar in de Europa League. Het elftal van Roger Schmidt ging donderdagavond met 3-0 onderuit in het allesbeslissende duel met concurrent Real Sociedad. Na een hoopgevende eerste helft in Baskenland, eindigde de tweede helft in een ontluisterend drama. De Eindhovenaren kregen drie treffers om de oren en sloten het duel ook nog met tien man af, omdat Ibrahim Sangaré een rode kaart ontving. Het enige wat nu rest voor PSV is de tussenronde van de Conference League.

Dit zijn de zeven potentiële tegenstanders van Ajax

Nu ook de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League is gespeeld, weet Ajax wie het allemaal kan treffen in de achtste finale. Als groepswinnaar zullen de Amsterdammers komende maandag gekoppeld worden aan een van de nummers twee. Ook de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/394463/dit-zijn-de-mogelijke-tegenstanders-van-psv-in-de-tussenronde/,_blank,mogelijke opponenten van PSV] in de tussenronde, zijn bekend. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen