Dit is er nodig voor PSV om aansluiting met Ajax te houden

31 december 2021, 09:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV staat voor een cruciaal seizoen én kalenderjaar 2022 in de achtervolging op concurrent Ajax. Als de Eindhovenaren financieel – en dus eigenlijk ook sportief – nog enige aansluiting willen houden met de rivaal uit Amsterdam, is er een hoofdprijs en Champions League-voetbal nodig na de jaarwisseling.

Die conclusie trekt het Eindhovens Dagblad in een analyse, waarin het vooruitblikt op 2022 voor PSV. 'Met een gewonnen Johan Cruijff Schaal brak PSV dit jaar met een periode van sportief verval, maar een internationale ommekeer bleef uit', begint het dagblad met een terugblik op 2021. 'Via een bedrag van vijftig miljoen euro hoopte PSV dit seizoen een nieuw financieel fundament onder de club te kunnen leggen, zo vertelde voorzitter Robert van der Wallen van de raad van commissarissen in april. Inmiddels is van die vijftig nog dertig over, omdat PSV geen nieuwe hypotheek op het Philips Stadion neemt.'

En dus kan er mogelijk in transfers worden geïnvesteerd, om de stap naar Ajax kleiner te maken. Zeker als Nederland twee Champions League-tickets krijgt, dan moet PSV er als nummer één of desnoods twee bij zijn. 'Om perspectief en status te behouden, moet PSV in 2022 minimaal nog een prijs pakken en de weg naar de Champions League te allen tijden open houden. Gebeurt dat laatste niet, dan kan de club de financiële achterstand op Ajax ook in 2022 niet kleiner of beter beheersbaar maken. Een kloof die ook dit voetbaljaar groter wordt, omdat Ajax in de Champions League een fraaie campagne heeft neergezet en PSV het in de UEFA-toernooien tot nu toe moet doen met relatief bescheiden bedragen.' Alleen in de allerlaatste fase wordt de Conference League financieel óók echt interessant.

Lees ookPSV-coach Schmidt bevestigt gesprekken over contractverlenging

Voor PSV zou het volgens het ED ook goed zijn als er snel duidelijkheid komt rondom trainer Roger Schmidt. 'Er lijkt PSV nu behoorlijk wat aan gelegen om het aflopende contract van de Duitser te verlengen, zodat een zomer lonkt waarin alles is gericht op het verder versterken van de selectie. Daarbij geldt dat Schmidt wel moet blijven presteren met PSV, iets wat met schommelingen is gebeurd.' De enige reden waarom PSV mogelijk niet verder kan investeren, is het feit dat er momenteel nog altijd zonder publiek gespeeld moet worden en ook dat kost de huidige koploper van de Eredivisie veel geld. Moet moet dat worden betaald uit de overgebleven dertig miljoen euro van het 'nieuw financieel fundament'. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen