Belgische amateurclubs mógen voetballen, maar komen niet in actie

28 december 2021, 16:35

Terwijl Nederland in lockdown zit en er een roep is om sport een essentieel onderdeel te maken van de samenleving, mag er in België nog wel gewoon gevoetbald worden in de amateurtak. Toch is er besloten om voorlopig niet meer te voetballen. De clubs willen namelijk niet zonder publiek spelen en hebben wedstrijden uitgesteld.

Dat heeft Voetbal Vlaanderen, organisator van de amateur voetbalcompetities, bekend gemaakt. Officieel zou er in België na de winterstop weer worden afgetrapt op 15 januari 2022, maar dat is met twee weken uitgesteld tot 29 januari. Vanaf dat weekend mogen er mogelijk weer toeschouwers aanwezig zijn bij amateurwedstrijden.

Dat laatste is op dit moment verboden gemaakt door de Belgische regering, als onderdeel van de coronamaatregelen. De wedstrijden mogen anders dan in Nederland dus wel doorgaan, maar vanwege het mislopen van kantinegelden en kaartverkoop is besloten om niet te spelen. De twee gemiste speelronden moeten in een later stadium worden ingehaald.

Lees ookNieuwe maatregelen: geen amateursport

De jeugdcompetities gaan na de winterstop overigens wel weer verder. Daarin wordt in België op 8 en 9 januari weer afgetrapt na de winterstop. In Nederland mogen de competities en trainingen in elk geval tot 14 januari niet los. In de week daarvoor wordt besloten wat er na die periode weer gebeurt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen