Barcelona-preses Laporta botste met de NOS: "Wis deze beelden"

28 december 2021, 21:53

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta (59) had afgelopen zomer een conflict met de NOS. Journalist Joep Schreuder had een interview aangevraagd met de preses, maar kreeg nul op rekest van de club. Toen hij op straat Laporta daarmee confronteerde, kwam het tot een klein opstootje tussen de cameraman van de Nederlandse omroep en de voorzitter. 

Dat doet Schreuder uit de doeken tegenover de NOS. Schreuder liep Laporta tegen het lijf midden op Las Ramblas in Barcelona. "Door twee beveiligers geflankeerd stapte hij uit een geblindeerde auto, ging doelloos een blokje om en liet zich gewillig fotograferen. Ik liep op hem af terwijl cameraman Paul Jochem met zijn telefoon de ontmoeting draaide", blikt Schreuder terug op de ontmoeting.

"Zeg, president, Nederlandse televisie, zei ik. Toen was Laporta nog vriendelijk", vervolgt de journalist van de NOS. Er kwam een kritische vraag aan de voorzitter van FC Barcelona over hoe Ronald Koeman werd behandeld, met draaiende camera's. "Laporta's gezicht betrok. Ergens in die winkelstraat veranderde zijn gezicht. Grimmig. En plotseling pakte hij de draaiende telefoon af van Paul Jochem. Hij foeterde: wis deze beelden!", zei Schreuder.

Lees ookWaarom het bij FC Barcelona nog lang over tijdperk Koeman gaat

"Eerlijk gezegd moest ik wel lachen en hoopte op toegesnelde Catalaanse politie. Het oploopje zou vast de pers weer halen. Ik zei: ik dacht dat u een vriendelijke man was, mister Laporta. Waar is die gebleven? Het hielp niet. Minutenlang stond de president van FC Barcelona met de telefoon van mijn cameraman in zijn samengebalde handpalm." Vervolgens werd Laporta terug gedirigeerd naar zijn auto en kreeg de NOS de telefoon weer terug. Het begin van de beelden werd door de omroep gedeeld op de website. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen