Afwezigheid van Bergwijn bij Tottenham zorgt voor vraagtekens

28 december 2021, 15:58

Steven Bergwijn (24) ontbreekt dinsdagmiddag in de wedstrijdselectie van Tottenham Hotspur. De Nederlander, die de laatste tijd juist in uitstekende vorm stak, staat niet op het namenlijstje van Antonio Conte en dat zorgt voor vraagtekens. Er is namelijk geen duidelijke reden gemeld voor de absentie van de buitenspeler.

Hoewel er veel belangstelling is vanuit Nederland (Ajax) en Spanje (Sevilla) lijkt de kans klein dat Bergwijn vanwege een aanstaande transfer afwezig is voor het duel met Southampton. Eerder werd duidelijk dat manager Conte gecharmeerd is van Bergwijn en de aanvaller voorlopig niet wil laten gaan vanwege diens rol bij de eerste selectie van Tottenham Hotspur. 

Daardoor lijkt de kans ook klein dat hij gepasseerd is voor het optreden in de Premier League. Hoewel er vanuit de met coronabesmette groep spelers na hun herstel wel veel terugkeren in de A-selectie, zou Bergwijn normaliter in elk geval bij de selectie moeten zitten. Aan de aftrap verschijnen onder anderen Harry Winks, Dele Alli en Ben Davies enigszins verrassend.

Lees ookVerbazing over Bergwijn: "Hoe denk je dat hij nu op de bank zit?"

De kans dat hij rust krijgt, lijkt ook klein, want tegen Crystal Palace was de Nederlander slechts invaller. In Engeland zijn er daardoor vraagtekens over de absentie van Bergwijn, die door Ajax gehuurd zou willen worden. De voormalig PSV'er ligt nog tot en met 2025 vast en lijkt dan ook onbetaalbaar om definitief over te nemen. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen