Gemeenteraad helder: door met Feyenoord City

18 november 2021, 13:56

De gemeenteraad van Rotterdam blijft bij haar standpunt: Feyenoord City moet doorgaan. Zelfs als het voetbalstadion er niet komt, moet de gebiedsontwikkeling rondom het plan doorgang vinden. Bij de Rotterdamse club werd recentelijk openlijk getwijfeld aan het nieuwe onderkomen, maar de gemeente zet er dus nog altijd volop in.

Op verzoek van Leefbaar Rotterdam was er een extra debat rondom de ontwikkelingen het megalomane project, waarvoor vorige week uitstel kwam tot 1 februari 2022. Leefbaar Rotterdam zou nu direct een knoop willen doorhakken en dan vermoedelijk zonder De Kuip verder ("Feyenoord heeft niet voldaan aan de voorwaarden. Accepteer de consequenties") maar daar willen de andere partijen niet aan.

Feyenoord zelf besluit pas op z'n vroegst volgend jaar zomer over het doorgaan van Feyenoord City. 'Na een hierop volgend debat in de gemeenteraad gaven de partijen te kennen wel door te willen met de gebiedsontwikkeling met daarin de te bouwen huizen, ongeacht of het stadion er komt', schrijft het ANP over de standpunten van de lokale politieke partijen. De partijen willen Feyenoord de tijd geven om goed na te denken over het project.

Lees ookFeyenoord wil alsnog nieuw stadion: "Eerst wonden likken"

Met het uitstel voor een besluit komt er voorlopig nog geen witte rook voor de Rotterdammers rondom het nieuwe stadion. Door de hoge bouwprijzen en andere ontwikkelingen gingen sterke geruchten dat de club toch wil afzien van een nieuwe stadion. De gemeente blijft voorlopig dus nog geloven in Feyenoord City - zonder of met nieuw stadion, al heeft dat laatste vermoedelijk wel de sterke voorkeur.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen