Xavi zet deur naar trainerschap FC Barcelona nu wél wijd open

10 oktober 2021, 09:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi heeft de boot naar FC Barcelona in de afgelopen jaren een paar keer duidelijk afgehouden, maar inmiddels zou hij wel open staan voor een avontuur bij de Catalaanse grootmacht. De voormalig middenvelder is momenteel coach van Al-Sadd, maar wordt ook volop gelinkt aan de trainerspositie van FC Barcelona. Dat sluit hij zich inmiddels niet (meer) uit.

"Elke aanbieding die ik krijg, zal ik evalueren en daarna een beslissing nemen", reageerde Xavi desgevraagd tegenover TVE over een mogelijke aanbieding van FC Barcelona. "Ik weet niet wat de toekomst mij gaat brengen, maar ik sta overal voor open." Dat is een opmerkelijke opening, want eerder nog liet hij in het openbaar telkens doorschemeren zich volledig te willen concentreren op zijn werk in Qatar.

Ditmaal zou de coach dus eventueel wel willen instappen, al speelt hij op 22 oktober met. Al-Sadd nog wel de finale van de Emir's Cup, de meest prestigieuze titel van het land. Mogelijk zou dat ook nog kunnen meespelen in de beslissing om Koeman langer op zijn plek te laten zitten en later pas voor Xavi te kiezen. In elk geval staat hij er dus wel voor open.

Lees ookFC Barcelona-preses Laporta heeft relatie met Xavi in ere hersteld

Mocht hij aantreden in Camp Nou, dan krijgt FC Barcelona een type trainer die het eerder gehad heeft. Xavi heeft namelijk veel gekeken naar hoe Luis Enrique werkt. "Hij is erg dapper en ik vind dat hij een geweldige coach is. Ik zie mezelf terug in de stijl van het Spaanse nationale team. Ik denk dat we daar jarenlang aan hebben gewerkt. Ik hou van die aantrekkelijke en dominante stijl van voetballen." 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen