Van Gaal voelt mee met Koeman: "Geschiedenis herhaalt zich"

10 oktober 2021, 14:48   Bijgewerkt: 10 oktober 2021, 14:53

Louis van Gaal voelt mee met Ronald Koeman. De bondscoach van het Nederlands elftal ziet dat zijn landgenoot het moeilijk heeft bij FC Barcelona en volgens Van Gaal, kijkt men in Catalonië dan al snel naar de buitenlanders. In zijn periode in Camp Nou had hij daar ook mee te maken. "De geschiedenis herhaalt zich, ik heb dat ook meegemaakt."

Dat zei de keuzeheer desgevraagd tijdens de persconferentie. "Daar moet je ook niet van staan te kijken. Als het slecht gaat, zoekt men in Barcelona altijd de problemen bij de buitenlanders", aldus Van Gaal, die zelf twee periodes werkzaam was bij de topclub van Spanje. "Frenkie, Ronald, Memphis en Luuk gaan daar volgens mij goed mee om. Ze proberen er alles aan te doen."

Toch is er niet alleen kritiek op Koeman, maar ook op bijvoorbeeld Frenkie de Jong. "Als alles pais en vree is en je hebt de geweldige bijdrages gehad, wat Frenkie in de afgelopen twee jaar heeft laten zien, dan is er niet veel aan de hand. Maar als het slecht gaat, zoeken ze het bij buitenlanders", zei de bondscoach, die De Jong tegen Letland niet balvast genoeg vond. "Maar als ik dat zeg, gaat het een eigen leven leiden."

Lees ookBelangrijke steun voor Koeman vanuit clubleiding FC Barcelona

Toch maakt hij ook indruk op Van Gaal. "Frenkie speelt centraal op het middenveld. Daar heb ik ook altijd gespeeld, op die positie hoef je niet veel te lopen. Maar hij loopt wél veel. En soms denk ik dat hij misschien wel iets te veel loopt." Over teamgenoot Memphis Depay kon Van Gaal maar weinig slechts zeggen. "Ik heb nog nooit zo'n spits gehad die zo veel loopt. Zo vaak diepgaat en zo vaak in de bal komt", loofde de bondscoach, die onder de indruk is van de data van Memphis. Volgens hem hebben de problemen bij FC Barcelona niet per se neerslag op het spel van de internationals in Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen