Van Gaal kondigt wijzigingen aan bij Oranje: "Kun je wel invullen"

10 oktober 2021, 14:09   Bijgewerkt: 10 oktober 2021, 17:19

Louis van Gaal gaat zeker twee wijzigingen doorvoeren in de opstelling tegen Gibraltar maandagavond. De bondscoach moet Cody Gakpo noodgedwongen vervangen vanwege diens hersenschudding en de keuzeheer kondigde aan dat Georginio Wijnaldum aan de aftrap staat. Guus Til is daarvan het meest logische slachtoffer, terwijl Noa Lang zeer vermoedelijk aan de aftrap staat.

Bevestigen wilde Van Gaal die laatste naam aan de aftrap overigens nog niet. "Maar die kun je met zelf logisch nadenken ook wel invullen", glimlachte de bondscoach. "En Wijnaldum geef ik prijs: die speelt. Met tien anderen. Ondanks dat hij niet veel speelt bij Paris Saint-Germain. Dat is niet des Van Gaals, maar ik heb heel veel vertrouwen in Wijnaldum." Lang als linksbuiten geeft creativiteit bij Oranje. "Juist dat soort spelers kunnen die muur breken."

Want opponent Gibraltar zal een muur optrekken, verwacht Van Gaal. "Ze gaan voor 1-5-4-1 of misschien zelfs 1-6-3-1, als de buitenste middenvelder meer inzakt. We moeten de tweede goal sneller maken dan tegen Letland, dan gaat de verdedigende structuur verflauwen. Dat gebeurde vrijdagavond niet, omdat we de tweede goal niet maakten." Maandagavond verwacht hij wel meer doelpunten tegen Gibraltar dan die ene tegen Letland.

"De Kuip is voor driekwart gevuld. Ik ben blij dat we fans kunnen aantrekken tegen een ploeg als Gibraltar. Dat vind ik ongelofelijk, dat het zo vol zit. Dan moeten we ook doelpunten brengen." Voor het doelsaldo hoeft Oranje zich echter niet meer extreem in te spannen. "Want Turkije en Noorwegen zullen ons wat dat betreft niet meer inhalen. Dat voordeel hebben we al zelf afgedwongen door ruime zeges op Turkije en Montenegro en dat is wel een groot voordeel."

Lees ook: "In ere herstellen van Klaassen was Van Gaals' beste beslissing"

Verder werd Van Gaal gevraagd naar waar Oranje staat op de internationale voetballadder. "Ik denk dat we dat inzicht nog niet hebben. Wij zitten in een poule die niet grootmachten in zich herbergt. Dus wij hebben zelden of niet tegen dat soort ploegen gespeeld met deze selectie. Wij hopen dat we ons kwalificeren in november, dan kunnen we in maart voorbereiden tegen toplanden. Ik kan vinden dat we een wereldmiddenveld hebben, maar dat moet je ook tegen dat soort landen zien."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen