Van Gaal drukt stempel bij Oranje: 'Nukkige onderwijzer'

7 oktober 2021, 07:57

Louis van Gaal (70) drukt ook in zijn tweede bijeenkomst als bondscoach van het Nederlands elftal zijn stempel op Oranje. Ondanks dat de komende interlandperiode met Letland en Gibraltar als opponenten een stuk minder zwaar is qua tegenstand, laat de bondscoach geen enkele vorm van verslapping toe.

'Deze week zien spelers en publiek de topcoach die de normen stelt. Dat gaat óók bot, scherp en ouderwets schurend', schrijft het Algemeen Dagblad over de trainingssessie van het Nederlands elftal. Dat was ook te zien tijdens de persconferentie. 'Die persconferentie, ja, die ademde vanaf de eerste seconde een andere sfeer dan vorige maand.' In alles schakelt Van Gaal door, merkt de ochtendkrant.

'Het is allemaal in functie van een hoger doel: maximaal presteren met Oranje. Het gaat Van Gaal niet overkomen dat er op een energieke start nu een kabbelend, vrijblijvend vervolg komt tegen Letland en Gibraltar. (…) Maar ook voor de langere termijn doet Van Gaal aan normbepaling. Want hij wil in 2022 wereldkampioen worden. Noa Lang? Die weet alvast dat deze coach nooit zal tolereren dat hij in wedstrijden provocerend gedrag vertoont zoals bij Club Brugge.' In 2012 ging het niet anders met de ervaren coach toen hij werd aangesteld als bonscoach.

Lees ook: Lang lacht om Van Gaal: "Dat heeft hij mij ook duidelijk gemaakt"

De Volkskrant-columnist Frits Abrahams constateert hetzelfde: Van Gaal laat zijn autoriteit zien. 'Hij wil niet alleen gezag uitstralen, hij wil het ook zijn. Er moet naar hém geluisterd worden, zijn wil is wet. Wie zo eigenwijs is om hem tegen te spreken, al was het maar met een vrijpostige vraag, wacht hoon of een schampere lach', schreef hij over de persconferentie. 'Van Gaal doet mij daarbij onweerstaanbaar denken aan enkele nukkige onderwijzers, zoals ik die vroeger op de lagere school heb meegemaakt.'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen