PSV profiteert van nederlagen van Ajax en Feyenoord

4 oktober 2021, 00:30   Bijgewerkt: 3 oktober 2021, 23:43

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 3 oktober.

PSV profiteert erg moeizaam van nederlagen Ajax en Feyenoord

PSV heeft zondagavond met een zeer moeizame overwinning optimaal geprofiteerd van de nederlagen van Ajax en Feyenoord (2-1). Tegen een zeer defensief en goed georganiseerd spelend Sparta zette Ibrahim Sangaré zijn ploeg tien minuten voor tijd op voorsprong, waarna Ryan Thomas en Lennart Thy zorgden voor de overige goals: 2-1. PSV kwam moeilijk door de door Henk Fraser opgestelde dubbeldekker heen, maar is door de late goal wel dé winnaar van dit krankzinnige Eredivisie-weekend.

Utrecht zorgt voor stunt van jewelste met zege in Amsterdam

De zegetocht van Ajax is zondagmiddag in eigen huis ten einde gekomen. De Amsterdammers beten zich stuk op FC Utrecht, dat met een uitstekend strijdplan naar de ArenA was gekomen. Django Warmerdam werd met zijn goal in de tweede helft uiteindelijk de matchwinnaar, al mocht die titel ook zeker naar goalie Maarten Paes: 0-1.

Feyenoord legt rode loper uit voor PSV na persoonlijke fouten

Feyenoord heeft de goede resultaten van de afgelopen weken in de Eredivisie en in Europa geen vervolg weten te geven op bezoek bij Vitesse. Door slordige fouten in de verdediging kreeg het twee doelpunten van Loïs Openda om de oren. Feyenoord zette er zelf maar een doelpunt tegenover. Zelfs na een krankzinnige slotfase met twee rode kaarten en in totaal vijftien minuten extra tijd lukte het Feyenoord niet om te scoren, waardoor het voor de tweede keer dit seizoen verliest (2-1).

AZ vervolgt weg omhoog met nieuwe zege tegen promovendus

Na een 0-2 overwinning op Cambuur lijkt AZ eindelijk de weg omhoog gevonden te hebben. In Leeuwarden stond de ploeg mede door een sterk spelende Owen Wijndal bij rust met 0-2 voor, al hadden de Alkmaarders misschien wel drie of vier moeten scoren. Na een uur spelen gooide Jordy Clasie de wedstrijd in het slot, waardoor de Alkmaarders ook na een aansluitingstreffer en een goede slotfase van Cambuur niet meer in de problemen kwamen.