Probleem voor FC Barcelona: Al-Sadd laat Xavi niet gaan

29 oktober 2021, 23:13

FC Barcelona leek hard op weg om Xavi (41) snel te presenteren als de nieuwe hoofdtrainer na het ontslag van Ronald Koeman, maar in het proces is een behoorlijke vertraging opgelopen. Zijn huidige club Al-Sadd is namelijk vooralsnog niet bepaald bereid om mee te werken aan een overgang en heeft in een officieel statement laten weten niet mee te werken.

In het statement staat dat Xavi op dit moment alleen bezig is met zijn verantwoordelijkheden bij de club in Qatar. 'Hij is volledig gefocust op zijn komende wedstrijden met het team', schrijft Al-Sadd, waar Xavi al enkele jaren met veel succes werkzaam is. Op dit moment is de oefenmeester de koploper in Qatar en zaterdag speelt hij tegen nummer acht Al-Ahli.

Daar ligt volgens de club op dit moment alle aandacht. 'Als reactie op de verhalen die de ronde doen, wil het management van Al-Sadd nogmaals benadrukken dat Xavi nog een tweejarig contract heeft bij deze club', staat verder in het statement, waarin ook te lezen valt dat de oefenmeester bezig is met het verdedigen van de koppositie in Qatar.

Lees ook: "FC Barcelona gaat de Champions League winnen onder Xavi" 

Daarmee zal de aanstelling van Xavi in elk geval wat langer duren dan in eerste instantie gepland was door voorzitter Joan Laporta. De preses hoopte dat de voormalig middenvelder komende midweek tegen Dinamo Kiev in de Champions League al op de bank zou zitten, maar dat lijkt te vroeg te komen door deze opstelling van Al-Sadd. Mogelijk is het ook een tactiek van de club uit Qatar om een zo'n hoog mogelijke vergoeding te vangen voor de oefenmeester, die anders dan eerdere berichten vermoedelijk toch geen Barcelona-clausule in zijn contract heeft staan. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen