Nederland zet stoomwals klaar voor tegen Gibraltar

11 oktober 2021, 07:00   Bijgewerkt: 10 oktober 2021, 22:56

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 11 oktober.

Wedstrijden

Nederland – Gibraltar (20.45 uur)

Na de moeizame 0-1 overwinning bij Letland wacht voor Louis van Gaal nu wel een wedstrijd waar een telraam voor nodig is. Het heenduel werd nog gespeeld onder Frank de Boer en ondanks een heel matige eerste helft van het Nederlands elftal, viel de score met 0-7 alsnog relatief hoog uit. Hoeveel wordt het ditmaal in De Kuip en gaan we nog andere gezichten zien bij de ploeg van Louis van Gaal?

Ivoorkust – Malawi (18.00 uur)

Met Ibrahim Sangaré won Ivoorkust enkele dage geleden nog met 0-3 van Malawi en net zoals bij PSV de laatste weken, kwam de middenvelder tot scoren. Ajax-spits Sébastien Haller ontbrak die wedstrijd vanwege de geboorte van zijn kind. Of hij ditmaal wel kan aansluiten, is nog onbekend. Maar ook zonder de sterke aanvaller moet ook de terugwedstrijd simpel worden gewonnen door Ivoorkust. 

Noorwegen – Montenegro (20.45 uur)

Zonder superspits Erling Haaland verspeelde Noorwegen op bezoek bij Turkije dure punten en vanuit Nederlands perspectief zou het gunstig zijn als dat in eigen huis tegen Montenegro opnieuw gebeurt. Ook zij spelen nog om de tweede plaats en mogen bij een zege in Noorwegen hopen op een plek achter Nederland. Mocht Noorwegen wel 'gewoon' winnen, dan zal Oranje zich overigens nog wel behoorlijk moeten inspannen om groepswinnaar te worden.

Voetbal op tv

18.00 uur: Cyprus – Malta, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de WK-kwalificatiereeks

20.45 uur: Noorwegen – Montenegro, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de WK-kwalificatiereeks

20.45 uur: Nederland – Gibraltar, NPO 3, live verslag van het duel in de WK-kwalificatiereeks

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen