Kritiek op Noa Lang: "Vijf keer in zes minuten"

26 oktober 2021, 15:47

Noa Lang (22) debuteerde recentelijk met veel succes in het Nederlands elftal, maar de buitenspeler van Club Brugge staat bij zijn Belgische club sindsdien al droog. Het komt de oud-Ajacied op kritiek en steun te staan, nadat hij in de Jupiler Pro League sinds begin september al niet meer scoorde voor zijn ploeg.

In eigen land is er vooral steun voor de aanvaller, die misschien wel even toe is aan rust en die midweeks ook gaat krijgen in de Belgische bekercompetitie tegen tweedeklasser Deinze. "Het klopt dat ze momenteel wat minder zijn", liet trainer Philippe Clement weten tegenover Het Nieuwsblad over Lang en diens ploeggenoot Charles De Ketelaere. "Maar ze hebben de lat hoog gelegd voor zichzelf met hun prestaties. Dat doet de buitenwereld dan ook, maar ze kunnen niet elke drie dagen de beste spelers op het veld zijn."

Daarmee nam de coach zijn twee pupillen in bescherming. De Ketelaere maakte in de kleine finale van de Nations League zijn eerste doelpunt voor België, Lang scoorde nog niet voor Nederland. "Maar het zijn beide spelers van twintig jaar oud. Die kunnen niet elk duel beslissen of elke week top kunnen zijn", nam middenvelder Hans Vanaken het tweetal ook in bescherming tegenover hetzelfde medium.

Kritiek op medespeler

In Nederland is men wat minder beschermend voor Lang, die midweeks dus rust zal krijgen bij Club Brugge. ESPN-analist Kenneth Perez ergerde zich dit weekend volop aan de excentrieke buitenspeler, die hij alleen in de slotfase van de wedstrijd in actie zag. "Noa Lang heb ik in vijf minuten zes wegwerpgebaren zien maken", aldus de Deen over het gelijkspel van Club Brugge tegen Antwerp FC (1-1). "Dat moet je niet doen. Het is de slechtst denkbare manier om je te uiten tegenover medespelers. Maar hij deed het zes (!) keer in vijf minuten."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl