Feyenoord zag Mark Koevermans woensdag opstappen als algemeen directeur van de club. Aanleiding voor het vertrek zijn de vele bedreigingen aan zijn adres en per 1 december is hij definitief vertrokken uit De Kuip. Dat levert de Rotterdammers behoorlijke schade op.
Naast dat er om die reden al investeerders afhaakten en er nu ook een nieuwe algemeen directeur moet komen, stelt het Algemeen Dagblad dat er sprake is van serieuze schade. 'Het imago van Feyenoord is bedoezeld. Al gaven de commissarissen bij herhaling aan dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de bedreigingen van Koevermans, grotendeels niet aan de club gelieerd zijn. Het zouden voor Feyenoord volkomen onbekenden zijn, op zoek naar sensatie en aandacht. Ondanks dat wil de club snel af van het in haar ogen bedenkelijke imago', stelt de ochtendkrant.
Eerder hadden ook Chris Woerts, Onno Jacobs en Eric Gudde al last van bedreigingen in De Kuip, maar het daderprofiel zou de laatste jaren flink veranderd zijn. Het zou ditmaal gaan om mensen buiten Feyenoord, zo liet commissaris Gérard Moussault weten tijdens de persconferentie woensdag. De politie zou hebben aangegeven dat het gaat om mensen uit andere maatschappelijke circuits, die Feyenoord gebruiken om onrust te stoken.
Lees ook: Investeerder haakte af bij Feyenoord na bedreigingen Koevermans
De Telegraaf stelt dat Feyenoord snel in gesprek zal moeten met de lokale overheid om de orde te herstellen. 'Feyenoord realiseert zich dat het onder meer door het niet functioneren van een voetbalwet geen baas in het eigen stadion is, zit opgescheept met tientallen hooligans die ondanks een stadionverbod elke week op de tribunes tussen de harde kern staan en wordt gevolgd door raddraaiers bij elke buitenlandse wedstrijd', schrijft het dagblad.
Volgens de Volkskrant heeft de discussie over een nieuw stadion ditmaal voor de grootste problemen gezorgd in De Kuip. 'De discussie over het nieuwe stadion van Feyenoord is al enige tijd een splijtzwam in Rotterdam. De voorstanders van het miljarden kostende project, met nieuwbouw en reconstructie van de omgeving, staan lijnrecht tegenover de aanhangers van behoud van het in 1937 gebouwde en geregeld opgeknapte stadion De Kuip, dat uniek is vanwege zijn sfeer en charme. De discussie heeft geregeld geleid tot onder meer intimidatie van voorstanders van nieuwbouw.'
Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen