Koeman heeft 'grote troef' in handen en verandert systeem

7 oktober 2021, 08:24

Ronald Koeman keert met FC Barcelona zo snel mogelijk terug naar het 4-3-3-systeem. Vanwege alle afwezigen, de moeizame vorm en de sterke tegenstand kwam de Nederlandse oefenmeester in het dramatische blok voor de interlandbreak met een vijfmans verdediging aanzetten. Dat is definitief verleden tijd, zo weet El Mundo Deportivo.

De ochtendkrant schrijft dat Koeman de opdracht heeft gekregen van Joan Laporta om drastische veranderingen door te voeren. Zowel in de Champions League als La Liga moet er een 'wederopbouwproces' in gang worden gezet, met 4-3-3 als basisformatie. Daarbij moet een stabiele verdediging het uitgangspunt zijn, te meer omdat met vijf man achterop duidelijk niet geholpen heeft.

De terugkeer van Jordi Alba ziet Koeman als cruciaal, waardoor hij tegen Atlético Madrid geen enkel risico wilde nemen met de linksachter, die mogelijk al wel minuten had kunnen maken in de Spaanse hoofdstad. Ook Clement Lenglet zou een hernieuwde kans krijgen van de Nederlander, nadat hij uit de gratie is geraakt door de komst van Eric Garcia en opmars van Ronald Araújo. Maar de enige linkspoot centraal achterin krijgt een nieuwe kans, omdat zijn concurrentie ook de twijfel niet weggenomen heeft.

Op het middenveld heeft de coach volgende krant wel een probleem: er is in de selectie nog geen vervanger voor Sergio Busquets. De talentvolle Nico González (19) is nog niet klaar voor het grote werk, terwijl Frenkie de Jong op diens positie ook geen grote indruk maakte. Met Gavi heeft Koeman wel een extra optie gekregen op het middenveld: nu naast Pedri ook hij gedebuteerd heeft in de nationale ploeg van Spanje, zijn de opties eindelijk wat royaler.

Lees ookKoeman wrijft in zijn handen: vijf 'versterkingen' op komst

'Maar zijn grote troef is het herstel van de geblesseerde aanvallers. Koeman moet het nu doen met Memphis Depay en Luuk de Jong, maar de eerste basisplaats van Ansu Fati dringt zich aan. En het absolute herstel van van Kun Agüero en Ousmane Dembélé komt eraan. Koeman vindt vooral de terugkeer van Dembélé essentieel', schrijft El Mundo Deportivo. Na het vertrek van Antoine Griezmann heeft de club behalve de te jonge Yusuf Demir geen opties op rechts. 'Met Dembélé kan hij nog makkelijker 4-3-3 spelen. Al is het onvermijdelijk dat Barça terug moet naar de transfermarkt om een ??extra aanvaller te vinden.'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen