FC Barcelona-preses Laporta heeft relatie met Xavi in ere hersteld

7 oktober 2021, 10:48

Terwijl Ronald Koeman vol onder druk staat als manager van FC Barcelona, heeft voorzitter Joan Laporta zijn relatie met Xavi in ere hersteld. Afgelopen week zocht de preses contact met de voormalig middenvelder van de Catalaanse grootmacht. Hoewel de onderlinge relatie voorheen altijd uitstekend was, bekoelde die in de afgelopen maanden flink.

Maar nadat Jordi Grau in Esport3 afgelopen week al vertelde dat Laporta een succesvolle lijmpoging deed bij Xavi, hebben bronnen rondom de oud-international de gesprekken bevestigd tegenover El Mundo Deportivo. In deze gesprekken legde de president Xavi uit wat er de afgelopen weken is gebeurd bij de club, vertelde waarom Koeman mocht aanblijven en heeft op die manier de relatie weer hersteld.

Zowel Xavi als Laporta zijn tevreden dat de onderlinge relatie is hersteld en benadrukken 'de goede vibe' van het gesprek. Sinds december vorig jaar spraken ze al niet meer met elkaar. Pas in deze zomer was er Whatsapp-contact op de verjaardag van Laporta. Alejandro Echevarría, een goede vriend van beide mannen, heeft als 'brug' gefungeerd in het herstellen van de relatie.

Lees ookKoeman heeft 'grote troef' in handen en verandert systeem

Of Xavi de nieuwe coach is die FC Barcelona nodig heeft, daar zou Laporta wel meer aan zijn gaan twijfelen. Hoewel hij niet twijfelt aan de capaciteiten van de huidige trainer van Al-Sadd, denkt de voorzitter dat een ervaren trainer momenteel beter past als eventuele opvolger van Koeman. Dat de Nederlander nog op zijn plek zit, heeft hij overigens te danken aan vicevoorzitter Rafa Yuste en Jordi Cruijff: die hebben hem verdedigd. Technisch directeur Mateu Alemany had liever Xavi, met wie hij een goed relatie heeft, gezien.

Omdat ook Laporta's relatie met hem dus hersteld is, kan het toch zomaar zijn dat hij het stokje wél gaat overnemen. In Qatar heeft Xavi een clausule in zijn contract staan dat hij mag vertrekken. 'Laporta weet ook al dat als Koeman niet doorgaat, Xavi bereid is de uitdaging aan te gaan om FC Barcelona te coachen, ondanks de huidige situatie', schrijft El Mundo Deportivo. Dat Xavi op 22 oktober de finale van de Emir's Cup, de meest prestigieuze titel van het land, speelt, zou ook nog kunnen meespelen in de beslissing om Koeman langer op zijn plek te laten zitten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen