"FC Barcelona gaat de Champions League winnen onder Xavi"

29 oktober 2021, 19:58

Formeel moet Xavi nog worden aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van FC Barcelona, maar de eerste reacties over zijn aanstelling zijn al binnengekomen. Het vertrouwen in de voormalig middenvelder is bijzonder groot in Catalonië. Volgens oud-voorzitter Joan Gaspart gaan de Catalanen zelfs de Champions League winnen onder hem.

Dat stelt de voormalig preses tegenover El Confidential. Volgens Gaspart is het niet te vroeg om Xavi al door te schuiven als eindverantwoordelijke, zoals sommige critici in Spanje beweren. "Was het ook te vroeg om Pep Guardiola en Luis Enrique door te schuiven?", beantwoordde hij de vraag met een wedervraag. Beide coaches hadden ook alleen ervaring bij het B-elftal van FC Barcelona, maar waren bijzonder succesvol in hun termijn.

"Dus waarom zou het niet kunnen? Ik weet dat het Xavi's droom is om ooit trainer te worden van FC Barcelona. Ik wens hem vooral veel succes", aldus Gaspart, die hoge verwachtingen heeft voor de nabije toekomst. "FC Barcelona gaat de Champions League, La Liga en de Copa del Rey winnen. Er kan nog zo veel gebeuren in het voetbal. Misschien zit ik ernaast, maar van negativisme word ik ongelukkig. En ik heb vreemdere dingen gezien in de voetballerij."

Lees ook'Barcelona en Xavi akkoord; snel witte rook verwacht'

Volgens de 77-jarige oud-bestuurder had ook Ronald Koeman de boel nog op de rit kunnen krijgen in Camp Nou, als hij langer de tijd had gekregen. "Dan had hij het ook goed gedaan bij Barcelona. Hij was een geweldige speler en ik vind het jammer van hem. Maar zo werkt de voetballerij nou eenmaal, of je dat leuk vindt, of niet."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen