Een heftige avond bij de Limburgse derby in de Eerste Divisie

30 oktober 2021, 00:30   Bijgewerkt: 29 oktober 2021, 23:39

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten vrijdag 29 oktober. 

Heftige beelden: ME grijpt in bij MVV-fans, derby gestaakt

De Limburgse derby tussen MVV en Roda JC is vrijdagavond definitief gestaakt. Er werd vuurwerk op het veld gegooid, waarna het op de tribunes nog verder uit de hand liep en uiteindelijk zelfs de ME moest ingrijpen… Daarop is besloten dat er niet meer doorgespeeld wordt tussen beide clubs bij een doelpuntloze stand.

Burgemeester legde MVV - Roda JC stil: "Ze zijn helemaal gek"

De burgemeester van Maastricht heeft uiteindelijk besloten om een streep te zetten door het restant van de wedstrijd tussen MVV en Roda JC. Vlak voor de pauze ging het compleet mis in het stadion in het gedrag van de supporters. Na veel vuurwerk en het ingrijpen van de ME werd het duel uiteindelijk stilgelegd. 

Fenomeen Mühren bijna all time topscorer Eerste Divisie

Robert Mühren werd in de afgelopen twee seizoenen glansrijk topscorer van de Eerste Divisie met respectievelijk 26 en 38 doelpunten, maar ligt na deze vrijdagavond vol op koers voor een doelpuntenproductie die nóg hoger ligt. De spits nam met vier goals de volledige productie van koploper FC Volendam voor zijn rekening tegen FC Dordrecht (4-2).

PSG met schaamrood op de kaken naar late zege, wissel Messi

Paris Saint-Germain heeft een absolute crisis ternauwernood voorkomen. De Franse topploeg had vrijdagavond dé kans om revanche te nemen op Lille OSC, de formatie die ze vorig seizoen van het kampioenschap afhield. Maar in plaats van ze overtuigend van het veld te voetballen, kwam er een uiterst moeizame én late zege in eigen huis (2-1).

'Labyad meldt zich ziek bij Ajax, beelden van incident duiken op'

Ajax-middenvelder Zakaria Labyad (28) kwam vrijdagmiddag in opspraak. De voetballer, die zich vandaag ziek zou hebben gemeld in Amsterdam, zou in juli 2020 betrokken zijn [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/392566/ajax-middenvelder-labyad-betrokken-bij-mishandelingszaak/,_blank,geweest bij een geweldsincident], waarbij een aannemer beweerde dat hij zwaar zou zijn mishandeld. Hoewel de international van Marokko ook een aanklacht indiende tegen de desbetreffende klusjesman, zijn er beelden opgedoken van klappen die de aannemer heeft gekregen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen