Een ge-wel-di-ge avond voor de coëfficiënten van Nederland

1 oktober 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 30 september. 

Historisch goede coëfficiëntenweek: Nederland beste dit seizoen

Het was wederom een geweldige week voor het Nederlandse voetbal in de verschillende Europese competities. Ajax won dinsdag van Besiktas, terwijl donderdag in de Europa en Conference League zeges werden geboekt door PSV, Feyenoord en AZ. Dat leverde een karrevracht aan punten op voor de coëfficiënten ranglijst, waardoor de zesde en vijfde plaats op de ranglijst erg dichtbij zijn.

Feyenoord bezorgt Slavia Praag eerste verlies in 1,5 jaar

In een wedstrijd met twee gezichten heeft Feyenoord Slavia Praag van zich afgeschud. Het elftal van Arne Slot speelde in het tweede groepsduel van Conference League een formidabele eerste helft, maar na rust zakte Feyenoord ver terug en maakte Slavia er weer een wedstrijd van. De treffers van Orkun Kökcü en Bryan Linssen bleken uiteindelijk wel voldoende voor de zege: 2-1.

PSV spoelt kater van dramatische week met eerste Europese zege

PSV is nog altijd foutloos in de Europese League. Tegen het Oostenrijkse Sturm Graz werd het, mede door een schitterende goal van Philipp Max, 1-4. De Eindhovenaren hadden nauwelijks iets te vrezen van de Oostenrijkers, die nog wel een kleine opleving hadden na de 1-2 van Jon Gorenc Stankovi?. Ibrahim Sangaré en Eran Zahavi namen de andere treffers voor hun rekening.

AZ na veel betere tweede helft langs Jablonec

AZ heeft donderdag haar eerste zege in de Conference League ooit geboekt. De Alkmaarders waren op eigen veld met 1-0 te sterk voor het Tsjechische Jablonec.

Vitesse krijgt te weinig met remise tegen Rennes' tiental

Vitesse was er dichtbij, maar heeft met een 1-2 nederlaag tegen Stade Rennes geen punten overgehouden aan het eerste thuisduel in de Conference League. De ploeg van Thomas Letsch kwam donderdagavond via een snelle counter in de eerste helft op voorsprong, maar hield deze in de tweede helft niet vast. Kort na de 1-2 kreeg Rennes nog een rode kaart, maar ondanks verwoede pogingen kwam Vitesse niet meer langszij.

Heerlijk: PSV, Feyenoord en AZ aan kop in hun Europese groepen

PSV, Feyenoord en AZ hebben de kopposities in hun Europese groepen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/391221/heerlijk-psv-en-az-aan-kop-in-hun-europese-groepen/,_blank,gepakt]. Nadat de drie clubs in de eerste speelronde gelijkspeelden – terwijl er meer inzat – wonnen ze donderdagavond wel allemaal. Door de resultaten van de andere wedstrijden in hun poules, staan beide clubs momenteel aan kop in de respectievelijk Europa- en Conference League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen