Brengt Van Gaal het Nederlands elftal weer dichter bij het WK?

8 oktober 2021, 07:00   Bijgewerkt: 7 oktober 2021, 23:47

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 8 oktober.

Nieuws

Nominaties Ballon d'Or

France Football maakt vandaag bekend wie de genomineerden voor de Ballon d'Or zijn. Over anderhalve maand, op 29 november, wordt bekend wie de prijs daadwerkelijk wint.

Specials

Wat Louis van Gaal veel beter doet dan voorganger Frank de Boer

Louis van Gaal staat pas drie interlands weer aan het roer als bondscoach van het Nederlands elftal, maar het lijkt alsof hij al jaren de scepter zwaait. Qua veldspel, zoals Oranje voor de dag kwam tegen Turkije. Qua presentatie, zoals hij is teruggekeerd in zijn ambt. Hoe heeft de coach het tij zo snel kunnen keren, nadat na het teleurstellende EK van afgelopen zomer heel de KNVB wel in de brand leek te staan. 

Wedstrijden

Letland - Nederland (20.45 uur)

Het Nederlands Elftal vervolgt zijn WK-kwalificatiecampagne met een bezoek aan Letland, de nummer voorlaatst in de groep. In maart troffen beide landen elkaar al in Amsterdam, toen werd het 2-0 voor Oranje door treffers van Steven Berghuis en Luuk de Jong. Gaat de ploeg van Louis van Gaal een belangrijke stap zetten richting het WK in Qatar?

Jong Zwitserland - Jong Nederland (19.00 uur)

Het Jong Oranje van coach Erwin van de Looi komt vóór het grote Nederlands elftal in actie. De beloften gaan op bezoek bij Jong Zwitserland, waar in Lausanne een EK-kwalificatieduel wacht met de koploper uit de groep. Nederland kan bij winst in punten naast de Zwitsers komen en heeft daarna zelfs nog één wedstrijd tegoed. Een mooie kans voor de talenten om een statement te maken.

PEC Zwolle (v) - Feyenoord (v) (19.30 uur)

De vrouwen van Feyenoord lieten zich afgelopen weekend van hun beste kant zien, door rivaal Ajax met klinkende cijfers (4-1) opzij te zetten. Nu wacht de Rotterdammers een bezoek aan PEC Zwolle, dat na vijf speelronden de trotse koploper van de competitie is. De dames van Feyenoord kunnen bij winst echter over de Zwollenaren heen. Kunnen ze ook winnen zonder 'Klassieker'-adrenaline?

Voetbal op tv

19.00 uur: Jong Zwitserland – Jong Nederland, ESPN, live verslag van het duel in de EK-kwalificatiereeks

20.45 uur: Letland – Nederland, NPO 3, live verslag van het duel in de WK-kwalificatiereeks

20.45 uur: Turkije – Noorwegen, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de WK-kwalificatiereeks

20.45 uur: Duitsland – Roemenië, RTL Duitsland, live verslag van het duel in de WK-kwalificatiereeks

21.00 uur: Algerije – Niger, ESPN 2, live verslag van het duel in de WK-kwalificatiereeks

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen