Onana door blessure Stekelenburg terug bij Ajax-selectie

28 oktober 2021, 14:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De deur voor Andre Onana naar het eerste team van Ajax is weer volop geopend. De doelman traint een week voor zijn dopingschorsing is verlopen, voor het eerst weer mee met het eerste team van de Amsterdammers. Omdat hij zijn contract niet wilde verlengen, leek er geen weg meer terug voor Onana, maar de blessure van Maarten Stekelenburg heeft de plannen van de Amsterdammers veranderd. 

"Voor ons stond vast dat Andre afgelopen zomer een transfer zou maken. Dat is niet gebeurd en dus staat hij nog bij ons onder contract. Mijn standpunt over zijn situatie was helder", stelt directeur voetbalzaken Marc Overmars, die eerder liet doorschemeren dat wat hem betreft de deur naar het eerste team volledig gesloten is, toe. "Maar daarna kwam het nieuws dat Maarten Stekelenburg de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Het belang van Ajax staat voorop en zo bezien is het goed dat hij zich weer bij het eerste elftal meldt."

Onana zit een dopingschorsing uit, maar mag op 4 november weer in actie komen voor de Amsterdammers, omdat zijn straf werd verminderd in hoge beroep bij het CAS. Daarop ging hij meetrainen met het beloftenteam in de Johan Cruijff Arena, maar nog altijd leek een stap terug naar de A-selectie ver weg. Totdat bekend werd dat Stekelenburg de rest van dit seizoen 'out' is met een blessure en Remko Pasveer en Jay Gorter de twee overgebleven keuzes zijn voor Erik ten Hag, die dan ook blij is met de terugkeer van Onana. 

"Niemand is blij met de situatie die door de schorsing ontstaan is. Maar we moeten ook niet naïef zijn. Andre is een fantastische keeper die veel voor Ajax heeft betekend en hij is fit", stelt de oefenmeester. "Vanaf begin september mag hij weer bij Ajax trainen en dat doet hij elke dag vol overgave. Voor Ajax is het belangrijk dat wij een brede en goede selectie tot onze beschikking hebben, daarin is plaats voor Andre. Dus vanaf vandaag meldt hij zich weer op het trainingsveld bij de A-selectie."

Lees ook: Steun voor Pasveer

De oefenmeester gaf eerder al aan het liefst de beste spelers op te stellen en dat Onana daar in principe bijhoorde. Hetzelfde deed hij vorig seizoen met Brian Brobbey, die transfervrij naar RB Leipzig vertrok. Op dit moment heeft de Kameroener formeel nog geen nieuwe club gevonden, maar hij werd wel heel concreet aan Internazionale gelinkt de laatste maanden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen