Belangrijke steun voor Koeman vanuit clubleiding FC Barcelona

10 oktober 2021, 09:11

Ronald Koeman (58) zit nog altijd opvallend stevig in het zadel bij FC Barcelona. De oefenmeester behield ondanks een dramatische reeks het vertrouwen van de clubleiding en vicevoorzitter Rafa Yuste heeft uitgelegd waarom dat het geval is. Volgens hem stond de Nederlander bovendien in de afgelopen weken niet ter discussie.

"We zitten in een financieel heel moeilijke situatie. Daarbij komt ook nog dat we heel veel blessures hebben, zodat Ronald nog geen kans heeft gehad om met een 100% fit team te spelen. Daarbij zijn we blij met het feit dat hij heel veel talenten de kans geeft", legde Yuste in een groot interview met El Mundo Deportivo uit over de situatie in Camp Nou.

"Ronald is een geweldig persoon. Heel duidelijk en heel vriendelijk, al zijn er ook dingen die we niet leuk vinden die hij zegt. Maar ook naar ons is hij helder: hij legt uit dat hij nu geen 4-3-3 kán spelen vanwege alle blessures in de selectie." Over de twijfels rondom Koeman: "Ik heb het geluk gehad dat ik ook in het vorige bestuur zat met Laporta. Ook over Frank Rijkaard en Pep Guardiola waren destijds momenten van twijfel. Maar toen hielden we ook het vertrouwen in de coach."

Lees ookKoeman krijgt steun van Barça-legende: "Het is oneerlijk"

De kritiek op Koeman is volgens hem dan ook grotendeels onterecht. "We bevinden ons op een van de moeilijkste punten in de clubgeschiedenis. We moeten talent de kans en het vertrouwen geven, dan zullen de resultaten weer komen." Dat laatste is uiteindelijk ook nodig voor Koeman om te overleven. "We moeten wel betere resultaten behalen, ja. Maar in de afgelopen weken is er intern nooit overwogen om de coach te ontslaan."

Dat er in de komende drie wedstrijden negen punten nodig zijn voor Koeman om het vege lijf te redden, is volgens Yuste ook onjuist. "Ronald is niet alleen een geweldige professional, maar ook een geweldige culé. Hij was de man die FC Barcelona de eerste Europa Cup I bezorgde en weet hoe het is om bij deze club te zetten. Hoewel we nu een moeilijke fase doormaken, weet ik zeker dat we betere resultaten gaan behalen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen